Principalele spitale din oraşul Oradea vor fi unificate. „Va creşte calitatea activităţii sanitare”

  • Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal din oraşul Oradea vor fi unificate, au stabilit autorităţile locale.
  • Astfel, vor creşte calitatea actului medical şi gradul de finanţare a spitalelor.
239 afișări
Imaginea articolului Principalele spitale din oraşul Oradea vor fi unificate. „Va creşte calitatea activităţii sanitare”

Sursa foto: Facebook

Potrivit primarului Florin Birta, prin unificarea spitalelor se urmăreşte refacerea sistemului sanitar local. Procesul de modernizare a început cu unificarea Spitalului Municipal, Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie, Spitalului Clinic de Neurologie şi Psihiatrie şi Spitalului de Pneumoftiziologie.

Următorul pas este unificarea Spitalului Judeţean şi a Spitalului Municipal.

„Din analiza economică comparativă a celor două unităţi spitaliceşti, rezultă că prin unificarea Spitalului Judeţean cu Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu" va creşte calitatea activităţii sanitare, a actului medical, dar şi gradul de finanţare a spitalelor”, a anunţat primarul Florin Birta.

Prin unificarea celor două spitale, unitatea care se va înfiinţa va primi bani mai mulţi de la Casa de Asigurări de Sănătate

Ambele unităţi spitaliceşti sunt spitale de categoria a II-a şi au un anumit grad de finanţare de la Casa de Asigurări de Sănătate, respectiv de 1600 lei/pacient în cazul Spitalului Judeţean şi de 1550 lei/pacient în cazul Spitalului Municipal. După fuziunea celor două spitale, noua unitate va deveni spital de categoria I, prin urmare gradul de finanţare va creşte la cca 1800 lei/pacient, în total 2 milioane de euro într-un an”, a precizat Birta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici