Ryan Reynolds şi-a publicat colonoscopia în urma căreia a descoperit că are un polip

Actorul în vârstă de 45 de ani a fost supus unui examen de screening împreună cu prietenul său Rob McElhenney, copreşedintele echipei de fotbal Wrexham AFC Welsh, pentru a creşte gradul de conştientizare despre cancerul de colon şi importanţa prevenirii.

11832 afișări
Imaginea articolului Ryan Reynolds şi-a publicat colonoscopia în urma căreia a descoperit că are un polip

Anul trecut, Ryan Reynolds pariase împreună cu prietenul său, Rob McElhenney, că acesta din urmă nu va învăţa niciodată să vorbească galeza (cei doi sunt copreşedinţi ai clubului de fotbal din Welsh Wrexham AFC) şi era atât de sigur de victorie încât a promis că-i va arăta colonoscopia, dacă va da greş.

Într-un videoclipul postat pe reţelele de socializare, McElhenney pronunţă fraze în limba celtică antică. În realitate, aşa-zisul pariu ascundea un angajament mult mai important: Reynolds şi prietenul său au decis să colaboreze cu „Lead From Behind”, organizaţie care îşi propune să sensibilizeze oamenii, în special bărbaţii, despre cancerul de colon şi nevoia să se supună controalelor preventive regulate, după o anumită vârstă.

Controale după vârsta de 45 de ani

„De obicei, nu aş lăsa să-mi fie reluată sau împărtăşită procedura medicală, dar nu în fiecare zi creşteţi conştientizarea despre ceva care salvează cu adevărat vieţi. Aceasta este o motivaţie suficientă pentru ca să las un aparat de fotografiat să-mi arate fundul”, spune vedeta „Deadpool”, în vârstă de 45 de ani, în clip, care continuă să arate examenul la care a fost supus atât el, cât şi McElhenney.

Şi în ambele cazuri, prevenţia a dat roade: lui Reynolds i-a fost de fapt găsit (şi îndepărtat) „un polip extrem de subţire” pe partea dreaptă a colonului care, în timp, ar fi putut dezvolta cancer, în timp ce prietenul său a descoperit chiar trei care, deşi nu reprezintă o problemă mare acum, ar putea totuşi să provoace probleme în viitor.

„Cancerul de colon poate fi prevenit. Dacă aveţi 45 de ani sau mai mult, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru o colonoscopie”, este mesajul campaniei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici