Uleiul de peşte administrat zilnic este asociat cu creşterea fertilităţii masculine

Bărbaţii care consumă zilnic ulei de peşte au o calitate mai bună a spermei, un nivel mai ridicat de hormoni sănătoşi şi testicule uşor mai mari, comparativ cu cei care nu iau astfel de suplimente alimentare, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii danezi, informează mirror.co.uk.

385 afișări
Imaginea articolului Uleiul de peşte administrat zilnic este asociat cu creşterea fertilităţii masculine

Uleiul de peşte administrat zilnic, asociat cu creşterea fertilităţii masculine

Uleiul de peşte administrat zilnic duce la creşterea numărului de spermatozoizi şi îmbunătăţeşte motilitatea, respectiv sănătatea acestora. De asemenea, bărbaţii care iau ulei de peşte au niveluri mai sănătoase de testosteron.

La noul studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sudul Danemarcei, au participat 1.700 de bărbaţi. Cei care luaseră ulei de peşte în ultimele trei luni au înregistrat o creştere a cantităţii de spermă, a numărului total de spermatozoizi şi a dimensiunii testiculelor.

În ultimii 50 - 70 de ani, bărbaţii din ţările dezvoltate au înregistrat o scădere a calităţii spermei, potrivit autorului studiului, Tina Kold Jensen. Cercetătorii nu au aflat care este motivul exact, dar cred că aceasta este o consecinţă a dietei alimentare.

Profesorul Allan Pacey, de la Universitatea Sheffield, Marea Britanie, expert în probleme de fertilitate, spune că studiul sugerează că suplimentele cu ulei de peşte impulsionează fertilitatea la bărbaţi.

Acesta a avertizat, însă, că studiul nu a fost unul controlat aleatoriu şi că mai sunt necesare cercetări înainte de a stabili cu exactitate că uleiul de peşte a fost responsabil de această îmbunătăţire.

Studii anterioare au arătat că bărbaţii care consumă peşte şi fructe de mare, pui, cereale şi lapte degresat au un nivel mai mare al fertilităţii.

Pe de altă parte, printre factorii care influenţează negativ calitatea spermei se numără fumatul, poluarea şi sedentarismul.

Foto Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici