Un test de sânge ar putea identifica milioane de persoane care răspândesc tuberculoza fără să ştie

Un test de sânge care ar putea identifica milioane de persoane care răspândesc tuberculoza (TBC) fără să ştie este aproape de a fi dezvoltat, oferind o speranţă majoră pentru combaterea acestei boli mortale.

129 afișări
Imaginea articolului Un test de sânge ar putea identifica milioane de persoane care răspândesc tuberculoza fără să ştie

Un test de sânge ar putea identifica milioane de persoane care răspândesc tuberculoza fără să ştie

Cercetătorii de la Universitatea din Southampton au identificat un grup de şase markeri biologici care se regăsesc la niveluri ridicate în sângele persoanelor cu TBC activă, relatează Sky News.

Aceşti markeri pot fi folosiţi pentru a dezvolta un test de sânge simplu. Dacă va avea succes, testul de sânge ar putea ajuta la identificarea celor aproximativ trei milioane de cazuri de boală care au fost omise anul trecut, majoritatea în ţările în curs de dezvoltare, potrivit Dr. Hannah Schiff, autor principal şi expert în probleme respiratorii la Universitatea Southampton.

Tuberculoza, sau TBC, este cea mai mortală boală infecţioasă din lume şi ucide peste un milion de persoane în fiecare an, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Se răspândeşte prin inhalarea picăturilor mici din tusea sau strănutul persoanelor infectate. Afectează în principal plămânii, dar poate afecta şi alte părţi ale corpului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
tuberculoza,
test,
sânge

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici