14 copii cu teste pozitive de gripă, la un liceu şi o grădiniţă din Sibiu

Autorităţile din Sibiu sunt în alertă după testele rapide de confirmare a gripei au ieşit pozitive pentru 14 copii, dintre care opt la Liceul de Arte şi şase la o grădiniţă din oraş. Deocamdată, în instituţiile de învăţământ nu a fost întreruptă activitatea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1575 afișări
Imaginea articolului 14 copii cu teste pozitive de gripă, la un liceu şi o grădiniţă din Sibiu

14 copii cu teste pozitive de gripă, la un liceu şi o grădiniţă din Sibiu

 

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Kristina Gaal, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, că numărul persoanelor răcite este tot mai mare, iar în cazul a 14 copii testul de depistare rapidă a gripei a ieşit pozitiv.

„Numărul de infecţii respiratorii acute s-a mărit şi există suspiciune de focar gripă la un liceu şi la o grădiniţă din oraş. Sunt opt cazuri la care testul rapid a ieşit pozitiv la liceu şi şase cazuri la o grădiniţă. Au fost recoltate probe de sânge, pentru a fi trimise la laborator”, a spus Gaal.
Întrebată dacă în instituţiile de învăţământ se mai desfăşoară activitatea, Gaal a spus că deocamdată s-au recomandat măsuri de prevenire a extinderii bolii a şcoli.
La Liceul de Arte, 85 de elevi din cei 442 au probleme respiratorii, din care 76 au viroze, 3 au pneumonie şi opt au gripă. De asemenea, opt cadre didactice şi bibliotecara sunt în concediu medical din cauza unor viroze respiratorii.

„Am dezinfectat (...), am afişat măsurile de prevenţie care se impun în acest caz, elevii şi profesorii şcolii poartă măşti de protecţie, diriginţii ţin legătura cu părinţi elevilor şi colaborăm cu medicul şcolar care prezintă la zi situaţia DSP-ului”, au transmis reprezentanţii Liceului de Arte din Sibiu.

În privinţa grădiniţei, miercuri erau prezenţi 109 copii, din cei 248, pentru mulţi dintre ei părinţii luând decizia de a-i ţine preventiv acasă.

În Sibiu au fost confirmate în laborator două cazuri de gripă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici