157 de ani de la Unirea Principatelor Române. Preşedintele şi premierul participă la evenimentele organizate la Iaşi

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş participă astăzi la evenimentele organizate la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii Principatelor.

1192 afișări
Imaginea articolului 157 de ani de la Unirea Principatelor Române. Preşedintele şi premierul participă la evenimentele organizate la Iaşi

157 de ani de la Unirea Principatelor Române. Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş participă la evenimentele organizate la Iaşi (Imagine: Liviu Chirica/ Arhiva Mediafax Foto)

Manifestările au început în jurul orei 10.00 cu un moment folcloric, iar la ora 11.45 este programat discursul preşedintelui, potrivit programului evenimentelor anunţat de Primăria Municipiului Iaşi.

Administraţia Prezidenţială a transmis că preşedintele Klaus Iohannis va participa la ceremonialul religios "Te Deum", în Piaţa Unirii, la finalul căruia va susţine o alocuţiune.

De asemenea, şeful statului va depune coroane la Monumentul Alexandru Ioan Cuza şi la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi, la mormântul domnitorului.

La evenimente şi-a anunţat participarea şi premierul Dacian Cioloş. Şeful Executivului va fi însoţit de o parte din miniştrii cabinetului pe care îl conduce.

Aproape 100 de manifestări vor avea loc în toată ţara, duminică, de Ziua Unirii, la acestea fiind aşteptate peste 100.000 de persoane, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Principalele manifestări sunt organizate, duminică, în municipiile Cluj, Focşani şi Iaşi, unde se estimează prezenţa unui public numeros.

Ziua Unirii este sărbătorită duminică şi în Capitală. La metroul bucureştean, precum şi în Aeroportul "Henri Coandă", se cântă şi dansează  "Hora Unirii", au anunţat reprezentanţii Metrorex şi ai Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici