22 de tramvaie aparţinând Regiei locale de transport, scoase la licitaţie din cauza datoriilor la Iaşi

Un număr de 22 de tramvaie aparţinând Regiei locale de transport Iaşi au fost scoase la licitaţie, măsura fiind impusă de ANAF, pentru a recupera o parte din datoriile regiei către stat, în valoare de aproximativ 39 milioane de lei.

182 afișări
Imaginea articolului 22 de tramvaie aparţinând Regiei locale de transport, scoase la licitaţie din cauza datoriilor la Iaşi

22 de tramvaie aparţinând Regiei locale de transport, scoase la licitaţie din cauza datoriilor la Iaşi (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto Arhiva)

Cele 22 de tramvaie se află deja sub sechestrul ANAF, din cauza datoriilor pe care regia de transport din Iaşi le are către bugetul statului, acestea însumând aproximativ 39 de milioane de lei.

Valoarea celor 22 de tramvaie scoase la licitaţie a fost estimată la 700.000 de lei.

Conducerea regiei ieşene de transport susţine că nu şi-a putut achita restanţele către stat, întrucât Primăria nu a achitat la timp contravaloarea abonamentelor oferite celor 30.000 de pensionari din oraş.

Pentru transportul gratuit al pensionarilor ieşeni, regia ar fi trebuit să încaseze lunar 20 de milioane de lei.

"Sunt sub sechestru 22 de tramvaie pentru datoriile pe care le înregistreaza regia către ANAF. S-au mai făcut plăţi, dar cu timpul au crescut penalităţile", a declarat, sâmbătă, Adrian Mihai, purtător de cuvânt al regiei ieşene de transport.

La licitaţia organizată la sfârşitul acestei săptămâni nu s-a prezentat niciun cumpărător, astfel că pentru vânzarea mijloacelor de transport va fi organizată o nouă licitaţie.

Conducerea regiei de transport susţine că ieşenii nu vor fi afectaţi de vinderea tramvaielor, unitatea dispunând de mijloace suficiente pentru a asigura transportul călătorilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici