32 de turişti români afectaţi de inundaţiile din Bulgaria au fost aduşi în ţară

Un număr de 32 de turişti români afectaţi de inundaţiile din Bulgaria şi care au solicitat sprijinul autorităţilor române au fost aduşi în ţară, opt dintre aceştia oprindu-se în Constanţa, iar ceilalţi urmând să-şi continue drumul spre la Bucureşti.

1141 afișări
Imaginea articolului 32 de turişti români afectaţi de inundaţiile din Bulgaria au fost aduşi în ţară

32 de turişti români afectaţi de inundaţiile din Bulgaria au fost aduşi în ţară

“Toţi cetăţenii români care au solicitat sprijinul autorităţilor române au fost aduşi în ţară şi ceea ce este mai importat au fost aduşi în siguranţă. Nu trebuie să uităm că printre cei 32 de cetăţeni cel mai mic are nouă luni şi trebuia adus într-un anumit climat”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Paula Anghel, după sosirea autocarului în care se aflau turiştii.

Astfel, din cei 32 de turişti repatriaţi opt au rămas în Constanţa, restul urmând să-şi continue drumul până în Bucureşti.

De asemenea, autorităţile române au adus din Bulgaria şi opt autoturisme ale turiştilor respectivi care au fost avariate în urma inundaţiilor din ţara vecină. Din aceste autovehicule, trei au fost lăsate în municipiul Constanţa, într-o parcare pusă la dispoziţie gratuit de către Primărie, celelalte urmând să fie duse în Bucureşti.

Oamenii au povestit că maşinile au fost avariate după ce apa a intrat până la bordul acestora.

“Eram în hotel la 7.00 dimineaţa când a venit o viitură foarte puternică, a inundat maşini, a intrat apa până în recepţie. Ulterior, autorităţile bulgare au săpat mai multe şanţuri pentru a se scurge apa. Teamă nu mi-a fost de viaţa mea, dar din păcate am suferit pagube materiale. Maşina a suferit pagube materiale, a fost inundată şi s-a defectat”, a povestit Lucian din Braşov, unul dintre turiştii afectaţi, la sosirea în municipiul Constanţa.

Un alt turist aflat în aceeaşi situaţie a spus că dacă ar fi fost anunţaţi de bulgari de ceea ce avea să se întâmple ar fi reuşit să-şi mute maşinile într-o zonă mai puţin periculoasă şi poate nu ar mai fi fost afectate.

“Dacă ne anunţau de dimineaţă că e pericol, le salvam pe toate. Nişte poliţişti din Braşov şi Bucureşti, care au copii mici, s-au trezit devreme şi au alarmat pe toată lumea. Am vrut să scoatem maşinile, dar era prea târziu, apa era până la volan. Viitura a venit noaptea , dar pe 5.00 - 6.00 dimineţa a crescut brusc nivelul apei, ca şi cum ai dat drumul la un baraj. Iar bulgarii ne cereau 50-70 de leva ca să ducă maşina 400-500 de metri într-un loc mai sigur”, a spus un turist din Oneşti.

Cei mai mulţi dintre turiştii aduşi în ţară de autorităţile române au fost mulţumiţi de calitatea serviciilor oferite de Bulgaria, nu însă şi de modul în care autorităţile au reacţionat după producerea inundaţiilor.

Un convoi format dintr-un autocar şi mai multe autoplatforme s-a deplasat, duminică, din Constanţa în Bulgaria pentru a aduce în ţară 32 de persoane şi opt autoturisme, afectate în urma inundaţiilor din ţara vecină. După ce au lăsat în Constanţa opt persoane şi trei autoturisme, convoiul îşi continuă drumul spre Bucureşti.

În ultimele zile, oraşul bulgar Varna şi alte localităţi din Bulgaria, între care şi staţiunea Albena, au fost grav afectate de inundaţiile puternice care s-au înregistrat în zonă în urma ploilor toernţiale şi a scurgerilor de pe versanţi, cel puţin zece persoane pierzăndu-şi viaţa din cauza apelor revărsate.

Turiştii români aflaţi pe litoralul bulgăresc, în regiunea Albena, acuză autorităţile străine că nu îi ajută să plece acasă, după ce staţiunea a fost grav afectată de inundaţii, românii reclamând că au fost evacuaţi doar cetăţenii ruşi şi germani, în timp ce românii s-au ajutat între ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici