Accidentul lui Şerban Huidu: Expertiza tehnică auto ar putea dura până la trei luni

Expertiza tehnică auto în cazul accidentului provocat de realizatorul TV Şerban Huidu ar putea dura până la trei luni, dat fiind faptul că accidentul de la Timişul de Sus, în care au murit trei persoane, este un caz deosebit de complex.

594 afișări
Imaginea articolului Accidentul lui Şerban Huidu: Expertiza tehnică auto ar putea dura până la trei luni

Accidentul lui Şerban Huidu: Expertiza tehnică auto ar putea dura până la trei luni

Potrivit avocatului lui Huidu, Ion Mânjină, o expertiză tehnică auto poate dura între o lună şi trei luni, în funcţie de complexitatea cazului.

"În acest caz este posibil ca expertiza să dureze câteva luni, fiind un caz foarte complex", a spus avocatul.

Mânjină a declarat pentru MEDIAFAX că a vorbit cu Huidu, iar acesta este în continuare foarte afectat de cele întâmplate.

"Este foarte afectat şi este o perioadă foarte grea pentru el. E o chestiune de timp şi nu se ştie când îşi va reveni şi dacă îşi va reveni vreodată", a spus Mânjină.

Odată stabilite obiectivele, acestea trebuie comunicate oficial tuturor părţilor implicate în accident şi abia apoi se va trece la efectuarea propriu-zisă a expertizei tehnice.

"Pentru a se efectua expertiza, mai întâi trebuie aduse la cunoştinţa părţilor obiectivele pentru efectuarea expertizei tehnice şi apoi va începe acest demers. Obiectivele sunt aflarea dinamicii accidentului, respectiv stabilirea vitezei de rulare a celor două autoturisme, factorii care au dus la producerea accidentului", a spus Carmina Reit, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov.

Din probatoriul administrat pînă la acest moment al urmăririi penale reiese că în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud) realizatorul TV a pătruns cu maşina pe contrasens şi a lovit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane.

În cursul acestei săptămâni, nu au mai fost făcute audieri în acest caz şi nu au fost încă stabilite noi audieri, potrivit procurorului Carmina Reit.

Huidu trebuie să mai ofere anchetatorilor mai multe documente medicale care să ateste faptul că era apt pentru a conduce autovehicule, iar în prezent aşteaptă documente medicale de la clinica din Viena unde a fost spitalizat în urma accidentului de schi.

Magda Drăghici, Ioan Garbis şi Ştefan Lungu Balogh au murit, duminică, după ce autoturismul Dacia în care se aflau a fost izbit de maşina de teren la volanul căreia se afla Şerban Huidu.

Realizatorul TV Şerban Huidu circula dinspre Capitală spre Braşov, iar la ieşirea din localitatea Timişul de Sus, într-o zonă în care sunt curbe, viteza legală fiind de 30 de kilometri la oră, a intrat cu maşina pe contrasens şi a lovit un autoturism Dacia în care se aflau Magda Drăghici, Ioan Garbis şi Ştefan Lungu Balogh, toţi trei pierzându-şi viaţa în accident. Huidu se afla în maşină împreună cu soţia sa, cu cei doi copii în vârstă de doi şi patru ani şi cu bona acestora.

Parchetul Judecătoriei Braşov a început urmărirea penală faţă de realizatorul TV, pentru ucidere din culpă, acesta riscând până la opt ani de închisoare.

În dosar au fost formulate concluziile medico-legale privitoare la decesul celor trei victime, stabilindu-se că moartea a fost violentă, fiind cauzată de hemoragii interne şi externe, consecutive, în principal din cauza rupturilor de organe interne.

Într-un comunicat de presă transmis vineri, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie precizează, referitor la accidentul provocat de Şerban Huidu, că din probatoriul administrat până la acest moment al urmăririi penale reiese că în urma neadaptării vitezei la condiţiile de drum (carosabil ud) realizatorul TV a pătruns cu maşina pe contrasens şi a lovit autoturismul Dacia în care se aflau cele trei persoane.

Conform sursei citate, urmează "să fie stabilite obiectivele pentru efectuarea expertizei tehnice auto" şi, având în vedere că aceasta presupune citarea tuturor părţilor (inclusiv a aparţinătorilor victimelor), "în cursul săptămânii viitoare va fi posibilă stabilirea obiectivelor în acest sens".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici