Administraţia Prezidenţială, precizări despre înlocuirea echipamentelor de control de securitate

Administraţia Prezidenţială precizează, referitor la decizia de înlocuire a echipamentelor de control de securitate de la punctele de acces în Palatul Cotroceni, că termenul de utilizare a aparatelor aflate acum în funcţiune este depăşit şi că nu este vorba de o măsură de securitate suplimentară.

595 afișări
Imaginea articolului Administraţia Prezidenţială, precizări despre înlocuirea echipamentelor de control de securitate

Administraţia Prezidenţială, precizări despre înlocuirea echipamentelor de control de securitate (Imagine: Mediafax Foto)

Departamentul Comunicare Publică al Administraţiei Prezidenţiale a transmis vineri o serie de precizări "în legătură cu informaţiile apărute în mass-media referitoare la demararea procedurii de achiziţie a unor mijloace de control tehnic antiterorist" de către această instituţie.

"Administraţia Prezidenţială desfăşoară o procedură normală în baza Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, nefiind vorba de o măsură de securitate suplimentară. Actualele echipamente tehnice de control antiterorist au fost puse la dispoziţia Administraţiei Prezidenţiale de către Serviciul de Protecţie şi Pază încă din perioada 1998-2001, fiind în funcţiune şi în acest moment. În conformitate cu H.G. nr. 2139/2004, durata normală de utilizare/funcţionare a echipamentelor folosite în punctele de control acces pietonal este de 8-12 ani. În aceste condiţii, termenul de utilizare a actualelor echipamente este depăşit", menţionează sursa citată.

"Drept urmare, Administraţia Prezidenţială a decis înlocuirea actualelor aparate cu noi echipamente care să poată asigura parametrii de detecţie, fără a expune la riscuri instituţia şi personalul angajat", se mai arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că Serviciul de Protecţie şi Pază a transmis către Administraţia Prezidenţială repetate solicitări de înlocuire a echipamentelor, începând cu anul 2012, din cauza uzurii acestora.

Presa a relatat că Administraţia Prezidenţială vrea să cumpere, prin licitaţie, echipamente de control de securitate cu raze X şi porţi detectoare de metale pentru controlul antiterorist al persoanelor care au acces în cadrul Palatului Cotroceni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici