ADMITEREA LA FACULTATE: Top 10 al celor mai căutate facultăţi din Bucureşti. Clasamentul naţional al concurenţei la universităţile de medicină şi farmacie

Cea mai mare concurenţă la admiterea în facultăţi din această vară se înregistrează, în Bucureşti, la Geografie, Limbi Străine şi Cibernetică, în timp ce specializarea Tehnică Dentară este cea mai căutată, la nivel naţional, dintre cele de la universităţile de medicină.

ADMITEREA LA FACULTATE: Top 10 al celor mai căutate facultăţi din Bucureşti. Clasamentul naţional al concurenţei la universităţile de medicină şi farmacie

Cel mai mare număr de aspiranţi la statutul de student se înregistrează, şi anul acesta, în Capitală, unde sunt cele mai multe instituţii de învăţământ superior. Reprezentanţii Universităţii Bucureşti spun, astfel, că au înscrişi la admitere peste 20% din numărul absolvenţilor de liceu care au luat bacalaureatul anul acesta.

Având ca reper numărul de înscrişi raportat la cel al locurilor fără taxă, concurenţa cea mai mare din Capitală se înregistrează la Universitatea Bucureşti, la Facultatea de Geografie - 8,66 candidaţi pe loc. La această facultate, cele mai căutate specializări sunt Planificare teritorială (11,27 candidaţi pe loc) şi Hidrologie şi Meteorologie (11,22 pe loc).

Tot la Universitatea Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine (concurenţă globală de 7,58) are specializarea cu cea mai mare căutare: Limbi Moderne Aplicate, 85 de candidaţi pe loc.

Un top 10 al celor mai căutate facultăţi din Bucureşti arată astfel:

1. Geografie (Universitatea Bucureşti): 8,66 candidaţi pe loc

2. Limbi şi Literaturi Străine (Universitatea Bucureşti): 7,58 pe loc

3. Cibernetică - Informatică economică (ASE Bucureşti): 7,47 pe loc

4. Administraţie şi Afaceri - Administrarea afacerilor (Universitatea Bucureşti): 6,69 pe loc

5. Cibernetică - Cibernetică economică (ASE Bucureşti): 6,56 pe loc

6. Inginerie Medicală (Universitatea Politehnica Bucureşti): 6,5 pe loc

7. Management (SNSPA): 5 pe loc

8. Biologie (Universitatea Bucureşti): 4,7 pe loc

9. Drept (Universitatea Bucureşti): 4,65 pe loc

10. Antreprenoriat, Ingineria şi Managementul Afacerilor (Universitatea Politehnica Bucureşti): 4,6 pe loc

Tot la admiterea de anul acesta, candidaţii par să se ferească de facultăţile sau specializările unde se studiază într-o limbă străină, multe dintre acestea având o concurenţă de mai puţin de un candidat pe loc. La Facultatea de Inginerie în Limbi Străine din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti, de pildă, concurenţa este de 0,63 pe loc, în timp ce Academia de Studii Economice din Capitală are patru specializări ce nu au mare căutare: Marketing în limba engleză (0,77 pe loc), Contabilitate şi informatică de gestiune în limba engleză (0,36 pe loc), Administrarea afacerilor în comerţ, turism, servicii, merceologie şi managementul calităţii în limba engleză (0,34 pe loc) şi Management în limba engleză (0,27 pe loc).

La universităţile de medicină, rămase printre puţinele unde se intră exclusiv pe baza notelor la probele scrise de concurs, cea mai mare concurenţă este la specializarea Tehnică Dentară, potrivit datelor centralizate din toată ţara.

Clasamentul naţional al concurenţei la universităţile de medicină şi farmacie este următorul:

1. UMF Cluj, Facultatea de Medicină Dentară, specializarea Tehnică Dentară: 7 candidaţi pe loc

2. UMF Timişoara, Facultatea de Medicină Dentară, specializarea Tehnică Dentară: 6,92 pe loc

3. UMF Târgu Mureş, Facultatea de Medicină (în limba română): 5,2 pe loc

4. UMF "Carol Davila" Bucureşti, Facultatea de Medicină: 4,5 concurenţi pe loc

5. UMF Iaşi, Facultatea de Medicină: 3,5 pe loc

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 4 comentarii
Taguri:
FACULTATE ,
ADMITERE ,
COMENTARII
  • Cristina 23 iul 2014

    Nu inteleg de ce se inscriu atat de multi elevi la facultatea de Geografie! v-ati intrebat ce viitor aveti dupa ce terminati aceasta facultate? sau cate locuri de munca in acest domeniu sunt disponibile or ce posibilitati de dezvoltare personala?

  • Iulia 22 iul 2014

    Citeste mai bine titlul.... sau mai intai invata sa scrii, sa citesti, abia apoi comenteaza. Sau citeste toate randurile din titlu, nu doar pe ultimul.

  • Roxana 22 iul 2014

    La Facultatea de Psihologie de la UB, concurenta a fost de 6 persoane pe loc (deci ar fi trebuit sa fie in topul vostru), asa ca mai documentati-va inainte sa scrieti.

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.

ULTIMA ORĂ
RĂZBOI TOTAL al BOR.Niciodată Biserica din România nu a mai făcut aşa ceva. Anunţul Patriarhului nu lasă loc de interpretări