ADMITEREA la liceu 2017 | Cea mai mică medie cu care s-a intrat la un liceu din Cluj: 3,77. La Constanţa, ultima medie: 2,12/ TOP 10 licee din România după media de admitere

Ministerul Educaţie Naţionale a afişat, miercuri după-amiază, pe site-ul instituţiei primele rezultate ale repartizării computerizate în liceu a absolvenţilor de clasa a VIII-a, care au promovat Evaluarea naţională. Primele cinci licee sunt din Bucureşti, restul provin din Constanţa, Cluj-Napoca şi Galaţi.

17964 afișări
Imaginea articolului ADMITEREA la liceu 2017 | Cea mai mică medie cu care s-a intrat la un liceu din Cluj: 3,77. La Constanţa, ultima medie: 2,12/ TOP 10 licee din România după media de admitere

ADMITEREA la liceu 2017 | Cea mai mică medie cu care s-a intrat la un liceu din Cluj: 3,77. La Constanţa, ultima medie: 2,12/Top 10 licee din România

Dintre cei 112.949 de elevi care au completat fişe de înscriere, au fost repartizaţi 112.368 de elevi (99,5%), în funcţie de una dintre opţiunile exprimate, cei mai mulţi alegând filiera teoretică, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Conform sursei citate, 68.935 de elevi au optat pentru filiera teoretică, iar 43.433 de elevi pentru filiera tehnologică. Numărul total de opţiuni selectate de către candidaţi a fost de 1.604.944, ceea ce conduce la o medie de 14 opţiuni per elev.

„581 de elevi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării, programată în data de 8 septembrie, alături de absolvenţii clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, care nu s-au înscris sau care nu au avut situaţia şcolară încheiată înainte de această etapă”, precizează reprezentanţii Ministerului.

Din punct de vedere al mediei de admitere, Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti se află în top. Ultima medie de admitere a fost 9,72, iar prima medie, 10 

TOP 10 licee din România 

1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti: 9,72 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

2. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: 9,70 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

3. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti: 9,68 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

4. Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti: 9,63 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

5. Colegiul Naţional „Gheorghe şincai” din Bucureşti: 9,55 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

6. Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa: 9,54 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

7. Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa: 9,32 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

8. Colegiul Naţional „Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca: 9,48 - ultima medie de admitere, 910 - prima medie de admitere

9. Colegiul Naţional „Cantemir Vodă” din Bucureşti: 9,45 - ultima medie de admitere, 9,92 - prima medie de admitere

10. Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi: 9,44 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

Un număr de 581 de candidaţi cu medii cuprinse între 9,79 şi 1,93 au rămas nerepartizati, după prima sesiune.

Lista completă AICI.

ADMITERE LICEE 2017Rezultatele sunt afisate in jurul pranzului de Edu.ro AICI

Cea mai mică medie cu care s-a intrat la un liceu din Cluj: 3,77. La Constanţa, ultima medie: 2,12

Cea mai mică medie de intrare la un liceu din judeţul Cluj, după repartizarea computerizată, a fost 3,77, iar în Constanţa s-a intrat cu 2,12, cele două judeţe fiind, totuşi, în topul celor mai bune medii de admitere la liceu.

Cea mai mică medie de intrare la un liceu din judeţul Cluj după repartizarea computerizată a fost de 3,77, înregistrată la specializarea Protecţia mediului de la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” Cluj-Napoca, unde s-au ocupat 26 de locuri din cele 28 existente, transmite corespodnentul MEDIAFAX.

Potrivit ierarhiei comunicate, miercuri, de Ministerul Educaţiei, cu specializările ordonate după medie, la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” Cluj-Napoca s-a intrat cu 3,77, la specializarea Protecţia mediului. De asemenea, la Liceul Teoretic cu predare în limba maghiară Gherla, ultima notă a fost 3,83 la specializarea Filologie, iar la Liceul Tehnologic ”Vlădeasa” Huedin, unde la specializarea Economic, ultima medie a fost 3,93.

La ”Anghel Saligny” s-au ocupat doar 26 din cele 28 de locuri existente, două rămânând neocupate în urma repartizării computerizate.

La polul opus, cea mai mare ultima medie de intrare a fost înregistrată la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” Cluj-Napoca, la specializarea Matematică – informatică, aceasta fiind de 9,69, unitatea şcolară ocupând primul loc în topul liceelor unde s-a intrat cu cele mai mari note din judeţul Cluj. Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Cluj-Napoca, unde la specializarea Ştiinţe ale naturii ultima notă a fost 9,67, şi specializarea Matematică-informatică de la acelaşi liceu, ultima notă fiind 9,56.

La Constanţa, majoritatea absolvenţilor de clasa a VIII-a au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal, conform uneia dintre opţiunile exprimate, şi numai 24 de candidaţi nu au putut fi repartizaţi în această etapă. Cea mai mică medie s-a înregistrat la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Albatros” din Constanţa – 2,12, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor prezentate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, din cei 4.232 de absolvenţi de clasa a VIII-a înscrişi la prima etapă de admitere, 4.208 candidaţi au fost repartizaţi conform uneia dintre opţiunile exprimate. Printre aceştia au fost şi 93 de absolvenţi de clasa opta proveniţi din unităţi de învăţământ din alte judeţe, cea mai mare medie, 9,83 prezentând-o un elev din judeţul Tulcea, care a ales Liceul Teoretic „Ovidius” din Constanţa, în timp ce cu cea mai mică medie, 3,70, a fost repartizat un elev din judeţul Buzău, care a ales Liceul Tehnologic „Carsium” din Hârşova.

Alţi 24 de candidaţi, 22 din judeţul Constanţa şi câte unul din Tulcea şi Brăila, nu au putut fi repartizaţi deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să permită încadrarea lor în vreo unitate de învăţământ. Între aceştia, cea mai mare medie a obţinut-o un candidat de la Şcoala nr. 2 din Ovidiu - 8,54, iar cea mai mică, 2,59, un elev al Şcolii gimnaziale nr. 2 din Constanţa.

În 23 de unităţi de învăţământ liceal de stat din judeţul Constanţa au mai rămas, în total, 244 de locuri neocupate.

La numai trei unităţi de învăţământ liceal din judeţ s-a intrat cu media 10, respectiv doi elevi la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, unul la Liceul Teoretic „Ovidius”, ambele unităţi de învăţământ fiind din municipiul Constanţa, iar un al patrulea elev a ales Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia.

La polul opus s-au aflat câteva zeci de licee şi colegii unde s-a putut intra cu medii mai mici de 5, ultimele pe listă fiind Liceul „Regele Carol I” din Ostrov, cu 2,51 şi 2,34, iar cea mai mică medie de admitere - 2,12, s-a înregistrat la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Albatros” din Constanţa.

Conform calendarului admiterii în în învăţământul liceal de stat, joi vor fi afişate rezultatele repartzării computerizate atât în unităţile de învăţământ gimnazial absolvite de candidaţi, cât şi în cele de învăţământ liceal în care aceştia au fost distribuiţi. În perioada 13 - 17 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care elevii au fost admişi.

 În perioada 13 - 17 iulie vor fi depuse dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care elevii au fost admişi.

În etapele premergătoare repartizării computerizate, au fost admişi în învăţământul liceal de stat, conform reglementărilor în vigoare, 18.206 elevi în învăţământul profesional, 11.254 de elevi la specializări vocaţionale (dintre care 480 de elevi în învăţământul militar), 1.805 elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă şi 960 de elevi în învăţământul special.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici