Adolescenta care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a făcut infarct şi avea pancreatită hemoragică

Rezultatele necropsiei în cazul adolescentei de 17 ani care a murit, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde fusese internată pentru o intervenţie chirurgicală de scoatere a amigdalelor au arătat că fata a făcut infarct miocardic şi avea pancreatită hemoragică.

2846 afișări
Imaginea articolului Adolescenta care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a făcut infarct şi avea pancreatită hemoragică

Adolescenta care a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a făcut infarct şi avea pancreatită hemoragică (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, Constantin Pălivan, rezultatele necropsiei au arătat că adolescenta de 17 ani a murit în urma unui infarct miocardic, întins în tot ventriculul stâng şi a unei pancreatite hemoragice.

"Diagnosticul necroscopic ne-a surprins şi pe noi, acesta arătând că este vroba despre un infarct miocardic extins la nivelul întregului ventricul stâng şi o pancreatită necrotico-hemoragică", a spus el.

El a precizat că pancreatita hemoragică este o boală care poate debuta "fără simptome premonitorii".

De asemenea, Pălivan a spus că fata nu avea simptome care să indice prezenţa unei astfel de afecţiuni.

Pălivan a menţionat că în acest caz este vorba despre "o moarte subită printr-o afecţiune acută", analizele făcute fetei înaintea operaţiei de extirpare a amigdalelor nerelevând nimic suspect.

"Este vorba de o moarte subită printr-o afecţiune acută. Sunt afecţiuni care sunt cu debut acut, iar modificările nu apar decât mai târziu. Fata nu a acuzat dureri, iar din examenul clinic şi paraclinic nu a reieşit ceva. La vârsta de 17 ani faci analizele necesare intervenţiei chirurgicale (amigdalectomie - n.r.)", a spus Pălivan.

Conform sursei citate, au fost trimise probe la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" din Capitală pentru confirmarea sau infirmarea rezultatelor necropsiei în acest caz.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu a afirmat că la nivelul unităţii medicale a fost declanşată o anchetă administrativă.

Potrivit sursei citate, ancheta administrativă este aproape de finalizare.

"În cursul zilei de miercuri am iniţiat o anchetă administrativă care la această oră este spre finalizare. Comisia se va întruni, se vor trage concluziile şi raportul va fi înaintat managerului", a spus Pălivan, adăugând că ancheta profesională "este treaba organelor abilitate cum este Colegiul Medicilor".

O adolescentă de 17 ani, internată în Secţia ORL a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu pentru o intervenţie chirurgicală de scoatere a amigdalelor, a decedat subit, miercuri dimineaţă, în unitatea spitalicească, părinţii fetei reclamând că aceasta a murit după ce i-a fost făcută o injecţie.

Directorul medical al Spitalului Judeţean Târgu Jiu, Constantin Palivan, declara, miercuri, că adolescenta a fost internată în 8 august şi era în investigaţii pentru a fi supusă unei intervenţii chirurgicale de scoatere a amigdalelor, însă miercuri dimineaţă, la ora 5.45, a făcut stop cardio-respirator "foarte brusc".

Părinţii fetei susţin că aceasta a murit după ce i-a fost făcută o injecţie, dar şi pentru că în spital nu există aparate de oxigen.

Constantin Palivan a respins însă această acuzaţie, susţinând că există saloane dotate cu aparate de oxigen, iar aici sunt internaţi bolnavii care au nevoie de oxigenare.

Referitor la injecţia care i-a fost făcută fetei, Palivan a spus că i-a fost făcută o injecţie cu ampicilină şi că aceasta nu era prima, ci "a cincea sau a şasea", fără ca anterior să fi fost semne de şoc anafilactic în cazul fetei.

El preciza că, înainte de prima injecţie cu ampicilină, adolescentei i-au fost făcute testări pentru a vedea dacă aceasta are intoleranţă la antibioticul respectiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici