Adrian Bordea: Să nu credeţi că noi vom fi pionii vreunei ambasade. Întâlnirea cu reprezentanţii Ambasadei SUA a fost neprevăzută

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorul Adrian Bordea, a declarat, vineri, că membrii consiliului nu vor fi "pionii vreunei ambasade" şi că întâlnirea de joi cu reprezentanţii Ambasadei SUA a fost una neprevăzută, el răspunzând invitaţiei "din curtoazie".

482 afișări
Imaginea articolului Adrian Bordea: Să nu credeţi că noi vom fi pionii vreunei ambasade. Întâlnirea cu reprezentanţii Ambasadei SUA a fost neprevăzută

Adrian Bordea: Să nu credeţi că noi vom fi pionii vreunei ambasade. A fost o întâlnire neprevăzută

"Să nu credeţi cumva că noi vom fi pionii vreunei ambasade. Noi avem foarte bine trasate regulile noastre, încercăm pe cât putem ca aici să le rezolvăm, nici să ne mai plângem într-o parte sau în alta pentru că oricum prea mult ajutor nu primim", a spus judecătorul Bordea.

Preşedintele CSM a menţionat că întâlnirea oficială cu reprezentanţii Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti nu era stabilită "ca dată şi ca ora" şi că "din curtoazie", a răspuns invitaţiei făcute joi, în jurul orei 15.30, prin telefon, de membrii ambasadei menţionate.

"A fost o întâlnire neprevăzută, o întâlnire pe care noi am cerut-o la sediul CSM-ului, dar pe care Ambasada Statelor Unite a dorit să o facă pe un teren neutru. A fost o altă locaţie decât consiliul sau ambasada", a explicat Bordea.

Potrivit preşedintelui CSM, nu s-a pus problema declaraţiilor făcute de premierul Victor Ponta, la începutul săptămânii, în urma condamnării lui Adrian Năstase, însă Bordea a ţinut să precizeze că această "problemă se va pune în cadrul unei discuţii mai ample, fără discuţie, pentru că s-a făcut o mică aluzie că în Statele Unite nimeni nu comentează hotărârile judecătoreşti".

Acesta a mai spus că, în cadrul întâlnirii de joi, s-au stabilit principalele puncte de discuţie pentru o întrevedere programată pentru săptămâna viitoare, acestea vizând "imparţialitatea", statul de drept şi condiţiile de detenţie din România.

"În ceea ce priveşte Ambasada Statelor Unite, în raporturile pe care iniţial le-am derulat, urma ca la începutul săptămânii viitoare să avem o întrevedere, însă intempestiv ni s-a solicitat o întrevedere care a vizat, în principal, stabilirea unor puncte de discuţie la acea întrevedere care să vizeze imparţialitatea, statul de drept, dar şi un element punctual şi anume condiţiile de detenţie din penitenciare", a declarat Bordea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici