AEP: Sondajele pot fi realizate doar de institute acreditate de BEC

Autoritatea Electorală Permanentă arată, într-un răspuns remis MEDIAFAX, faptul că sondajele de opinie realizate la ieşirea de la urne pot fi efectuate doar de institutele de sondare acreditate de BEC şi face publice instituţiile care au fost acreditate.

481 afișări
Imaginea articolului AEP: Sondajele pot fi realizate doar de institute acreditate de BEC

AEP: Sondajele pot fi realizate doar de institute acreditate de BEC

Autoritatea Electorală Permanentă arată în răspunsul remis MEDIAFAX că "potrivit art. 37 alin. (4) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European pot efectua sondaje de opinie la ieşirea de la urne numai institutele de sondare a opiniei publice, societăţile comerciale ori organizaţiile neguvernamentale care au în obiectul de activitate realizarea de sondaje de opinie şi care sunt acreditate de Biroul Electoral Central, prin decizie, în acest sens".

În acelaşi răspuns se menţionează că au fost acreditate pentru a efectua sondaje de opinie la ieşirea de la urne în data de 26 mai 2019 următoarele entităţi:


- Centrul de Sociologie Urbană şi Regională - CURS;
- Grupul de Studii Socio-Comportamentale AVANGARDE:
- S.C. Megatronic World Productions S.R.L.;
- Asociaţia Pro Democraţia.

Ultimele două vor realiza sondaje la nivel local.

Agenţia de presă MEDIAFAX va furniza, duminică, la ora 21.00, datele exit poll-urilor în urma sondajului realizat de CURS-AVANGARDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici