Agent suspendat din Poliţia Română pentru activităţi sindicale. Poliţistul ocupa trei funcţii

Cosmin Dorel Andreica, agent de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Satu Mare, a fost suspendat din Poliţia Română, conform unei decizii, din considerente sindicale, conform FSNPPC, şi ca urmare a cumulului de funcţii. Conform unor surse judiciare, cazul va fi adus la cunoştinţa ANI.

1986 afișări
Imaginea articolului Agent suspendat din Poliţia Română pentru activităţi sindicale. Poliţistul ocupa trei funcţii

Agent suspendat din Poliţia Română pentru activităţi sindicale. Poliţistul ocupa trei funcţii

Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC) s-a sesizat cu privire la cazul unui agent de poliţie din Satu Mare, care a fost suspendat din funcţia pe care o ocupa, ca urmare a unor activităţi sindicale.

Conform declaraţiei sale de avere, publicată de site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate, poliţistul a fost angajat al Primăriei Sector 4, în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, ocupând funcţia de director general adjunct.

"Este suspendat din Poliţie pentru activităţi sindicale. Suspendarea are cel puţin două componente, una dintre ele suspendarea de drept pentru activităţi sindicale. El, din declaraţia de avere, este angajatul Primăriei Sector 4 la o direcţie care implică o funcţie publică, deci practic suntem într-o situaţie de conflict de interese. Suntem într-o zonă a manipulării poliţiştilor pentru că el practic spune şi afirmă public prin comunicările pe care le face că lucrează în interesul poliţiştilor, dar practic este angajatul Primăriei Sector 4 pe o funcţie publică de unde primeşte salariul. De la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), de la Inspectoratul de Poliţie Satu Mare mai primeşte o normă de echipament şi norma de hrană", a declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX, Dumitru Coarnă, preşedinte FSNPPC.

Conform liderului sindicatului poliţiştilor, Inspectoratul de Poliţie Satu Mare ar trebui să demareze procedurile legale de cercetare penală.

"Eu am mai făcut sesizări către MAI, sunt la a doua sesizare, dar nimeni nu a dezvoltat niciun fel de activitate în această zonă. Să înţeleg că e protejatul cuiva. Poziţia mea este aceea de a se respecta legea în MAI şi cei de la IPJ Satu Mare. Ar trebui să declanşeze procedura de cercetare penală şi să îl revoce din funcţia de activităţi sindicale pentru că a încălcat legea", a mai declarat Dumitru Coarnă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici