Agenţia Mondială Antidoping a redat acreditarea Laboratorului de Control Doping din România

Laboratorul de Control Doping (LCD) din România a reprimit acreditarea de la Agenţia Mondială Antidoping (AMAD). Decizia a fost luată de preşedintele AMAD după întrunirea Grupului Experţilor Laboratoarelor AMAD (LabEg), de la Lausanne din perioada 9-11 martie, anunţă unitatea din Bucureşti.

60 afișări
Imaginea articolului Agenţia Mondială Antidoping a redat acreditarea Laboratorului de Control Doping din România

Agenţia Mondială Antidoping a redat acreditarea Laboratorului de Control Doping din România

Experţii LabEG au ajuns la concluzia că laboratorul din România a rezolvat toate problemele care au condus la suspendarea acreditării şi, în plus, LCD ”a corectat toate neconformităţile identificate în timpul vizitei de evaluare făcută de AMAD în perioada 25-26 septembrie 2018”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Laboratorul de Control Doping (LCD) din România.

Pe baza informaţiilor furnizate, LabEG a consimţit, în unanimitate, că Laboratorul a îndeplinit toate criteriile Comitetului Disciplinar pentru reinstaurarea acreditării şi a recomandat Comitetului Executiv al AMAD, în data de 19 martie 2019, ridicarea suspendării acreditării AMAD a Laboratorului, potrivit sursei citate.

Decizia AMAD îşi produce efectele de la data emiterii, astfel că laboratorul din România îşi va relua toate activităţile fără restricţii.

Acreditarea laboratorului antidoping de la Bucureşti a fost suspendată pe 29 noiembrie 2017, din cauza nerespectării Standardelor Internaţionale pentru Laboratoare (ISL).

Laboratorul din România este singurul din Europa de Est acreditat de Agenţia Mondială Antidoping. A fost fondat în august 1983 şi a funcţionat în cadrul Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport. Activitatea sa a început să se dezvolte odată cu înfiinţarea, în 2005, a Agenţiei Naţionale Antidoping. LCD a fost acreditat internaţional în iulie 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici