Agenţii care urmează masterul la Academia de Poliţie vor primi salariu pe durata cursurilor

Agenţii de poliţie care vor urma programul de master din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, vor primi salariu pe durata cursurilor, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă.

420 afișări
Imaginea articolului Agenţii care urmează masterul la Academia de Poliţie vor primi salariu pe durata cursurilor

Agenţii care urmează masterul la Academia de Poliţie vor primi salariu pe durata cursurilor

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne, în vederea reducerii deficitului de personal a fost operaţionalizat la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“, începând cu acest an universitar, programul de master profesional, ca formă de pregătire iniţială a ofiţerilor de poliţie.

În urma susţinerii concursului de admitere, aproximativ 90% dintre participanţi sunt agenţi de poliţie încadraţi în unităţi ale MAI.

„Având în vedere această situaţie, la nivelul structurilor de specialitate a fost realizată o analiză în scopul identificării soluţiilor de reglementare pentru gestionarea corespunzătoare a raporturilor de serviciu ale acestora, ţinând cont de faptul că participarea la programul de master profesional presupune prezenţa obligatorie în instituţia de învăţământ pe toată durata lui”, se arată în comunicat.

Conducerea MAI anunţă că a fost elaborat un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care să modifice Statutul Poliţistului, fiind reglementată astfel posibilitatea frecventării acestor cursuri cu scoatere de la locul de muncă, cu acordarea drepturilor băneşti prevăzute de Legea salarizării pentru asemenea situaţii.

La final, absolvenţii vor fi încadraţi în funcţie de nevoi, cu obligaţia să-şi desfăşoare activitatea pentru o perioadă de 5 ani în cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie, respectiv Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, unde au fost repartizaţi după absolvire.

Nerespectarea angajamentului atrage obligaţia restituirii cheltuielilor efectuate în total pe timpul şcolarizării, inclusiv a drepturilor financiare acordate pe perioada cursurilor cu scoatere de la locul de muncă, arată ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
agenţi,
salariu,
master

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici