Aglomeraţie la Centrul de Transfuzii Galaţi, acolo unde numărul donatorilor s-a dublat faţă de o zi normală

Peste 150 de persoane s-au prezentat, luni dimineaţă, la Centrul de Transfuzii din Galaţi, pentru a dona sânge pentru persoanele rănite în urma incendiului de la clubul Colectiv, numărul donatorilor fiind aproape dublu faţă de o zi obişnuită.

652 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie la Centrul de Transfuzii Galaţi, acolo unde numărul donatorilor s-a dublat faţă de o zi normală

Aglomeraţie la Centrul de Transfuzii Galaţi, acolo unde numărul donatorilor s-a dublat faţă de o zi normală (Imagine: Mediafax Foto)

La Centrul de Transfuzii din Galaţi au venit să doneze sânge, luni, de la primele ore ale dimineţii, peste 150 de persoane impresionate de tragedia de la clubul Colectiv, care doresc să îi ajute pe răniţii aflaţi în spitalele din Capitală.

"Este o mobilizare exemplară şi le mulţumesc celor care au venit. Chiar i-am rugat pe unii să vină eşalonat, în zilele următoare, pentru că timp de o lună va fi nevoie de sânge. Sunt peste 150 de persoane care au venit să doneze sânge pentru răniţii de la Bucureşti, în condiţiile în care, în medie, pe zi avem 80-90 de donatori", a declarat, luni, directorul Centrului de Transfuzii din Galaţi, Camelia Stoichicescu.

Ea a precizat că, luni dimineaţă, au fost trimise de la Galaţi cu o ambulanţă către spitalele din Capitală o sută de pungi de plasmă şi 50 de pungi de crioconcentrate, iar în următoarele zile vor fi trimise şi trombocite pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv.

Pe de altă parte, impresionaţi de tragedia din Bucureşti, numeroşi gălăţeni au aprins, duminică seară, lumânări pe Faleză, la "Elice" şi în cartierul Micro 13, în zona numită "la pietroi", pentru persoanele decedate în incendiul din clubul Colectiv.

Vineri seară, în clubul bucureştean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un număr de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.

În prezent, în spitalele din Capitală, mai sunt internaţi aproximativ 130 de răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici