Tot mai multe nume din guvern anunţă că nu vor mai continua. Ultimii care au părăsit guvernul: Toma Petcu, ministrul Energiei şi Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social/ Bodog: Voi susţine următoarea persoană

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, luni, înainte de CEx PSD, că nu îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de ministru, precizând că a informat conducerea partidului şi că va susţine persoana care va prelua portofoliul. Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social în Cabinetul Tudose, a anunţat că nu intenţionează să mai facă parte din viitorul Cabinet. "Nu mi-am dat demisia, am anunţat că nu vreau să mai continui", a declarat Gabriel Petrea.

1311 afișări
Imaginea articolului Tot mai multe nume din guvern anunţă că nu vor mai continua. Ultimii care au părăsit guvernul: Toma Petcu, ministrul Energiei şi Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social/ Bodog: Voi susţine următoarea persoană

Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, nu mai vrea să facă parte din noul Guvern: Am informat conducerea

"Nu voi candida pentru un nou mandat la Ministerul Sănătăţii. Voi susţine următoarea persoană care va ocupa acest portofoliu. (..) Am informat conducerea că nu mai doresc să-mi depun candidarura pentru o nouă funcţie", a declarat Florian Bodog la sediul PSD, înainte de şedinţa Comitetului Executiv.

Propunerea vehiculată pentru preluarea portofoliului este Rodica Nasar, preşedinte PSD Sector 2, aceasta fiind propusă şi susţinută de PSD Bucureşti şi de primăriile de sectoare.

"Am avut o relaţie profesională bună cu domnul ministru Bodog şi nu am ce să-i reproşez, cel puţin prin modul cum a tratat cele 19 spitale din subordinea primăriei, dar noi ne-am dori foarte mult ca doamna Rodica Nasar, preşedintele PSD Sector 2, să fie ministru şi o să o şi propunem, sperăm doar să nu se retragă, pe doamna Andronescu la Educaţie şi pe domnul Ivaşcu la Cultură. (..) O susţinem pe doamna Plumb pentru postul de vicepremier", a declarat Gabriela Firea.

Florian Bodog este al doilea ministru care a anunţat că nu va face parte din Guvernul Dăncilă. Vineri dimineaţa, Marius Dunca a anunţat că se retrage din fruntea Ministerului Tineretului şi Sportului, precizând că s-a consultat şi cu Liviu Dragnea.

"Mi-a spus de ieri (n.r. de demisie). Vrea să se ocupe mai multe de organizaţia PSD din Braşov şi am luat act de asta. Atunci va fi o altă opţiune", a declarat Liviu Dragnea.

Gabriel Petrea: Am anunţat că nu vreau să mai continui

Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social în Cabinetul Tudose, a anunţat, vineri dimineaţa, înainte de şedinţa Comitetului Executiv PSD, care va decide lista miniştrilor, că nu intenţionează să mai facă parte din viitorul Cabinet.

"Nu mi-am dat demisia, am anunţat că nu vreau să mai continui", a declarat Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social în Cabinetul Tudose.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni seara, după ce CExN i-a restras sprijinul politic premierului Tudose, că preşedintele TSD Gabriel Petrea l-a sunat şi i-a spus că postarea sa nu l-a vizat şi nu a fost scrisă împotriva sa.

„Cu Gabriel Petrea am o mică nelămurire: el m-a sunat şi mi-a spus să nu înţeleg că acea postare a fost împotriva mea”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că a discutat cu preşedinţii judeţeni de la Tineret, care i-au transmis că au fost nemulţumiţi de faptul că acea postare a fost publicată fără acordul lor.

Dragnea a spus că a „permis” în ultimul timp ca unii miniştri să scrie scrisori sau să facă publice anumite postări, în condiţiile în care problemele vizate nu fuseseră discutate în prealabil în partid.

El a dat de înţeles că şi aceste lucruri au dus la căderea Guvernului Tudose şi că astfel de lucruri nu se vor mai întâmpla.

Gabriel Petrea a afirmat într-un document publicat duminică pe site-ul organizaţiei că doreşte o definire mult mai clară a relaţiei dintre conducerea partidului şi Guvernul social-democrat şi ca numirile în funcţii publice să fie făcute pe criterii de competenţă, propunând organizarea unui Consiliu Naţional al PSD sau a unui congres pentru clarificarea situaţiei din partid.

Toma Petcu renunţă la portofoliul de la Energie. Ministrul a invocat probleme de sănătate

Toma Petcu, ministrul Energiei, a cerut să i se retragă numele de pe lista realizată pentru Guvernul Dăncilă, precizând că are probleme de sănătate, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

În şedinţa Biroului Politic Central al ALDE s-a validat lista miniştrilor propuşi de formaţiune, fiind trecut şi Toma Petcu pentru a îşi continua mandatul la Ministerul Energiei.

La finalul şedinţei, Petcu a luat cuvântul şi, invocând probleme de sănătate, a cerut să i se retragă numele de pe listă, susţin sursele citate.

În acest moment este incert dacă Ministerul Energiei va fi condus de un membru ALDE sau de un social-democrat.

Pop, despre schimbarea sa din funcţie: Oamenii nu au votat Pop în Guvern, ci un program de guvernare

Liviu Pop, ministrul Educaţiei, a declarat, vineri, întrebat dacă va fi schimbat din funcţie, că românii nu l-au votat pe el în guvern, cu programul de guvernare.

Text articol [details]:
"Oamenii nu au votat Liviu Pop în Guvern, ci au votat un program de guvernare", a declarat Liviu Pop, înainte de şedinţa CEx PSD.

Unul dintre numele vechiculate pentru preluarea portofoliului de la Educaţie este cel al Ecaterinei Andronescu

"Cred că cel mai important este ca acest Guvern să performeze", a declarat Ecaterina Andronescu înainte de şedinţă PSD.

Întrebată dacă vrea să facă parte din Guvern, Andronescu a refuzat să răspundă.

"Ne-am dori să susţinem pentru portofoliile Cultură, Sănătate şi Educaţie(..) Am avut o relaţie profesională bună cu domnul ministru Bodog şi nu am ce să-i reproşez, cel puţin prin modul cum a tratat cele 19 spitale din subordinea primăriei, dar noi ne-am dori foarte mult ca doamna Rodica Nasar, preşedintele PSD Sector 2, să fie ministru şi o să o şi propunem, sperăm doar să nu se retragă, pe doamna Andronescu la Educaţie şi pe domnul Ivaşcu la Cultură. (..) O susţinem pe doamna Plumb pentru postul de vicepremier", a declarat Gabriela Firea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici