Alertă în Argeş, după o ameninţare cu bombă trimisă la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice de către doi elevi de clasa a IV-a. Unul dintre elevi şi-a recunoscut fapta

Autorităţile au intrat în alertă după ce doi elevi de clasa a IV-a de la o şcoală din Piteşti au trimis la sediul AJFP Argeş, prin e-mail, din laboratorul de informatică al unităţii, o ameninţare cu bombă, cerând eliberarea din arest a primarului Tudor Pendiuc şi a omului de afaceri Cornel Penescu.

1502 afișări
Imaginea articolului Alertă în Argeş, după o ameninţare cu bombă trimisă la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice de către doi elevi de clasa a IV-a. Unul dintre elevi şi-a recunoscut fapta

Alertă în Argeş, după o ameninţare cu bombă trimisă la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice de către doi elevi de clasa a IV-a (Imagine: Tibi Bologh/Arhiva Mediafax Foto)

Piteşti: Unul dintre elevi a recunoscut că a trimis la AJFP Argeş un mesaj de ameninţare cu bombă

Unul dintre cei doi elevi de la Şcoala "Ion Pilat" din Piteşti a recunoscut că a trimis directorului Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Argeş mesajul care ameninţa cu amplasarea unei bombe, a anunţat, vineri după-amiază, Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, vineri, de Inspectoratul Şcolar Argeş, în urma cercetărilor efectuate ca urmare a anunţului privind amplasarea unei bombe în sediul AJFP Argeş s-a constatat că respectivul mesaj a fost trimis de pe un calculator din Laboratorul de Informatică al Şcolii Gimnaziale "Ion Pilat" din Piteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Computerul a fost utilizat de către doi elevi din clasa a IV-a, iar unul dintre aceştia a recunoscut că el este cel care a trimis mesajul directorului AJFP Argeş.

Elevul a folosit pentru transmiterea mesajului adresa de e-mail a unui coleg de-al său care folosise anterior calculatorul şi nu se deconectase de la contul de e-mail.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Argeş precizează că instituţia "va întreprinde măsurile care se impun" în acest caz.

Joi după-amiază, Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti a fost sesizată de către conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş că pe adresa electronică a instituţiei a fost primită o ameninţare cu bombă, cu scop revendicativ.

Potrivit BCCO Piteşti, imediat s-a creat la nivelul Serviciului Teritorial Piteşti al DIICOT o echipă operativă complexă, care a stabilit că e-mailul a fost trimis în glumă, de la Şcoala nr. 3 "Ion Pillat" din Piteşti, de către doi elevi de clasa a IV-a, de pe un calculator din laboratorul de informatică al unităţii şcolare.

Conform unor surse judiciare, cei care au trimis e-mailul cereau eliberarea din arest a primarului municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, dar şi a omului de afaceri Cornel Penescu, ameninţând că în caz contrar vor detona o bombă la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Argeş, situată pe Bd. Republicii, într-o zonă intens circulată din Piteşti.

Cei doi copii care au trimis mesajul de ameninţare nu vor putea fi sancţionaţi penal sau contravenţional pentru fapta lor.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş nu a formulat un punct de vedere referitor la acest incident.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici