Alexandru Ţiriac, achitat definitiv în dosarul "Cocaina pentru VIP-uri"

Instanţa supremă l-a achitat pe Ion Alexandru Ţiriac în dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", după ce a respins, definitiv, ca nefondat recursul Parchetului Curţii de Apel Bucureşti făcut împotriva unei decizii similare a instanţei de apel.

85 afișări
Imaginea articolului Alexandru Ţiriac, achitat definitiv în dosarul "Cocaina pentru VIP-uri"

Alexandru Ţiriac, achitat definitiv în dosarul "Cocaina pentru VIP-uri" (Imagine: Adrian Martalogu/Mediafax Foto)

Instanţa supremă a finalizat în 14 octombrie dezbaterile în dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", în care a fost judecat Ion Alexandru Ţiriac.

La acel termen, procurorul a cerut instanţei trimiterea spre rejudecare a dosarului la Curtea de Apel Bucureşti, pe motiv că această instanţă nu ar fi luat în considerare toate probele propuse de anchetatori.

Pe de altă parte, avocatul lui Alexandru Ţiriac le-a spus judecătorilor că procesul trenează de mult timp şi că instanţa de apel a avut la dispoziţie toate probele pertinente şi necesare pronunţării deciziei de achitare în cazul clientului său.

De altfel, avocatul a cerut să se constate că instanţele inferioare - Tribunalul şi Curtea de Apel Bucureşti - au dat hotărâri corecte în acest dosar şi că acestea trebuie menţinute de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Ion Alexandru Ţiriac şi-a susţinut atunci nevinovăţia în faţa judecătorilor şi a cerut să fie achitat. "Eu sunt absolut nevinovat. Se fac cinci ani acum şi doresc să fiu achitat, aşa cum este corect", a spus Ţiriac.

Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat, în 23 februarie, pe Ion Alexandru Ţiriac acesta fiind găsit nevinovat de acuzaţiile de consum, trafic, deţinere şi oferire de droguri altor persoane.

Instanţa arăta în motivarea deciziei de achitare a lui Ion Alexandru Ţiriac în dosarul "Cocaina pentru VIP-uri" că probele solicitate de procurori nu demonstrau acuzaţiile aduse acestuia, fiind lipsite total de relevanţă probatorie şi nefiind utile şi pertinente cauzei.

Procesul "Cocaina pentru VIP-uri" s-a aflat în faza de rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, potrivit unei decizii a instanţei supreme de la finalul lunii mai 2008 prin care s-a admis recursul Parchetul Curţii de Apel Bucureşti împotriva deciziei prin care Ion Alexandru Ţiriac fusese achitat. De altfel, prima instanţă care a judecat acest dosar, Tribunal Bucureşti, hotărâse, în 18 octombrie 2007, achitarea lui Ion Alexandru Ţiriac pentru toate faptele de care era acuzat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici