Alianţa Medicilor cere sprijinul românilor din ţară şi diaspora

Alianţa Medicilor cheamă românii din ţară şi diaspora să li se alăture în a explica populaţiei că întreaga clasă politică este responsabilă pentru actuala situaţie dezastruoasă din sănătate şi că medicii nu vor şpagă, ci salarii decente.

900 afișări
Imaginea articolului Alianţa Medicilor cere sprijinul românilor din ţară şi diaspora

Alianţa Medicilor cere sprijinul românilor din ţară şi diaspora (Imagine: Shutterstock)

Reprezentanţii Aliantei Medicilor au chemat printr-o postare pe Facebook românii din ţară şi diaspora să li se alăture în campania de informare a opiniei publice despre "faptul că întreaga clasă politică este responsabilă pentru actuala situaţie dezastruoasă din sănătate", se arată într-un comunicat al comunităţii medicilor coalizaţi pe Facebook.

De asemenea, medicii spun că nu vor "şpagă, ci salarii decente, modernizarea sistemului medical, eliminarea risipei din sistem şi administrarea eficientă a fondurilor din sănătate".

"După 25 de ani de decizii politice total lipsite de înţelepciune când a fost vorba de sistemul medical, am ajuns la situaţia catastrofală în care medicii, pentru că au un salariu de mizerie, pleacă lunar cu sutele din ţară. La aceasta se adaugă condiţiile precare din foarte multe spitale astfel încât mulţi medici rămaşi în România se află în imposibilitatea să desfăşoare un act medical de calitate pentru pacienţii lor", a scris doctorul Letitia Coriu în numele Alianţei Medicilor.

În apel se menţionează că reacţia medicilor coalizaţi pe Facebook a pornit ca urmare a proastei salarizări şi a condiţiilor mizere din spitalele publice, motiv pentru care aceştia au cerut modernizarea sistemului medical.

În prezent sunt adunate pe un grup pe Facebook peste 33.000 de cadre medicale şi persoane dornice de modernizarea sistemul medical din România.

"Din păcate însă întâmpinăm foarte multă rezistenţă şi avem nevoie de ajutorul vostru", se arată în apel.

Toţi cei interesaţi de modernizarea sistemului medical sunt invitaţi să dea Share pe Facebook mesajului Alianţei Medicilor.

Nu în ultimul rând, Alianţa Medicilor a adresat un gând colegilor cadre medicale plecate în străinătate: "Ştim de ce aţi plecat. Ajutaţi-ne acum, vă rugăm, să modernizăm acest sistem ca să vă puteţi întoarce acasă", se spune în apel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici