Alte 70 de cazuri noi de rujeolă, confirmate în ultima săptămână în 16 judeţe şi în Bucureşti

Alte 70 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în 16 judeţe şi în Bucureşti, în ultima săptămână, numărul total înregistrat de la începutul epidemiei ajungând la 14.924. În perioada 2-9 august nu au fost înregistrate decese, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

288 afișări
Imaginea articolului Alte 70 de cazuri noi de rujeolă, confirmate în ultima săptămână în 16 judeţe şi în Bucureşti

Alte 70 de cazuri noi de rujeolă, confirmate în ultima săptămână în 16 judeţe şi în Bucureşti

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 9.09.2018 este 14.924, din care 59 de decese. În săptămâna 2-9 august au fost raportate încă 70 cazuri nou confirmate în 16 judeţe şi în municipiul Bucureşti, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică. În ultima săptămână nu au fost înregistrate decese.

Cazurile noi au fost confirmate în următoarele judeţe şi în Bucureşti: Buzău (7), Municipiul Bucureşti (1), Iaşi (24), Galaţi (2), Bihor (5), Constanţa (6), Neamţ (16), iar în Vaslui, Vrancea, Brăila, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Vâlcea câte un caz.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală, mai arată sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici