Alţi studenţi aflaţi în Turcia, o mamă cu 4 copii şi un român închis la Ankara au cerut sprijinul MAE

Ambasada României la Ankara a fost notificată de familii din România cu privire la situaţia unui alt grup de studenţi Erasmus, compus din 9 persoane, cetăţeni români, aflat în Kayseri, zonă în care, potrivit informaţiilor disponibile, cutremurele nu au provocat distrugeri semnificative.

666 afișări
Imaginea articolului Alţi studenţi aflaţi în Turcia, o mamă cu 4 copii şi un român închis la Ankara au cerut sprijinul MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, luni seara că Ambasada României la Ankara a fost notificată de către membri de familie din România cu privire la situaţia unui alt grup de studenţi Erasmus, compus din nouă persoane, cetăţeni români, aflat în Kayseri, zonă în care, potrivit informaţiilor disponibile, cutremurele nu au provocat distrugeri materiale semnificative.

În dialogul cu misiunea diplomatică, rudele unora dintre persoanele din grup au subliniat că starea cetăţenilor români este bună.

Cinci dintre studenţi au solicitat asistenţă în vederea revenirii în România, iar reprezentanţii misiunii diplomatice menţin dialogul cu aceştia.

De asemenea, MAE precizează că, la nivelul Ambasadei României la Ankara, a fost recepţionată o notificare a prezenţei unui cetăţean român, mamă a patru copii, aflată în siguranţă.

Totodată, a fost primită, din România, o solicitare de informaţii şi asistenţă ce vizează un cetăţean român aflat într-un penitenciar din Republica Turcia. Reprezentanţii Ambasadei au întreprins demersurile necesare pentru obţinerea de informaţii cu privire la situaţia cetăţeanului român.

Până la acest moment, nu au fost înregistrate semnalări din partea autorităţilor turce privind eventuali cetăţeni români afectaţi în urma cutremurelor. Ambasada României la Ankara continuă dialogul cu autorităţile turce şi cu cetăţenii români care au contactat misiunea diplomatică şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor legale.


MAE reia recomandarea adresată cetăţenilor români aflaţi în zonele afectate de cutremur de a se informa din surse oficiale despre evoluţia situaţiei de la faţa locului şi de a respecta instrucţiunile autorităţilor turce.

MAE reaminteşte faptul că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 şi +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. Totodată, cetăţenii români au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al secţiei consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici