Ministerul Sănătăţii mobilizează profesionişti care vor să plece în Turcia şi organizează campanie de donare de sânge

Ministerul Sănătăţii din România este solidar cu victimele cutremurului catastrofal care a provocat mii de decese şi răniţi în Turcia şi în Siria şi oferă sprijin autorităţilor turce, mobilizând profesionişti care vor să plece în Turcia şi organizând campanii de donare de sânge.

1829 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii mobilizează profesionişti care vor să plece în Turcia şi organizează campanie de donare de sânge

Imediat după producerea cutremurului care a afectat grav comunităţile din Turcia şi din nordul Siriei, ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a luat legătura cu ambasadorul Turciei în România, Ozgur K. Altan pentru a-şi exprima solidaritatea şi pentru a oferi un sprijin imediat.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări şi pentru asigurarea evaluării medicale şi a consilierii psihologice pentru 10 studenţi români care sunt repatriaţi din regiunea afectată.

Ministerul Sănătăţii, împreună cu Universităţile de Medicină şi Farmacie mobilizează profesioniştii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate.

Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii. Potrivit MS, sunt pregătite medicamente şi materiale sanitare care pot fi puse la dispoziţia autorităţilor turce.

Medicii şi asistenţii medicali se pot înscrie ca voluntari pentru echipele necesare acordării de asistenţă medicală pe site-ul MS, www.ms.ro, unde se pot găsi şi informaţii pentru donarea de sânge.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici