Amenzi de 121.000 lei, după raziile de joi la comercianţii de legume şi fructe de lângă Bucureşti

Poliţia a aplicat amenzi de 121.000 de lei şi a blocat mărfuri de peste 250.000 lei, în urma descinderii de joi dimineaţă la comercianţi de fructe şi legume din trei centre en-gros de la marginea Capitalei, informează Poliţia Română.

170 afișări
Imaginea articolului Amenzi de 121.000 lei, după raziile de joi la comercianţii de legume şi fructe de lângă Bucureşti

Amenzi de 121.000 lei, după raziile de joi la comercianţii de legume şi fructe de lângă Bucureşti (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Peste o sută de poliţişti au descins, joi dimineaţă, la comercianţii de legume şi fructe din trei centre en-gros de la marginea Bucureştiului, fiind vizate peste 150 de societăţi comerciale, pentru verificarea derulării de operaţiuni vamale, intracomunitare şi comercializare de legume-fructe.

În urma verificărilor, au fost constatate 22 de infracţiuni de evaziune fiscală. Totodată, au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 121.000 de lei, şi au fost indisponibilizate mărfuri de peste 250.000 lei, de către poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor.

Totodată, au fost verificate, în filtre rutiere amplasate pe principalele căi de acces către centrele comerciale şi la locul de descărcare, 103 autotrenuri, dintre care 35 care transportau legume şi fructe.

Cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanelor responsabile şi pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a acestora.

Acţiunea a fost organizată de Poliţia Română şi, din punct de vedere al numărului forţelor implicate, este cea mai mare acţiune de până acum care vizează firme ce comercializează legume şi fructe.

La controale, au participat poliţiştii de la Direcţia de Investigare a Fraudelor a Poliţiei Române, cu sprijinul celor de la serviciile de investigare a fraudelor din Poliţia Capitalei şi IPJ Ilfov. De asemenea, la acţiune au participat poliţişti de la Ordine Publică şi de la Brigada Rutieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici