ANAT: Amânarea acordării voucherelor de vacanţă sabotează programul ”Înscrieri timpurii pentru litoral”

Amânarea acordării voucherelor de vacanţă sabotează programul Înscrieri timpurii pentru litoralul românesc, susţin reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

679 afișări
Imaginea articolului ANAT: Amânarea acordării voucherelor de vacanţă sabotează programul ”Înscrieri timpurii pentru litoral”

ANAT: Amânarea acordării voucherelor de vacanţă sabotează programul ”Înscrieri timpurii pentru litoral”

Potrivit ANAT, acordarea voucherelor de vacanţă pentru 2022 a fost aprobată la finele anului precedent.

„Există un act normativ (Ordonanţa de Urgenţă nr. 131 din 17 decembrie 2021) care prevede acordarea voucherelor de vacanţă pentru personalul plătit din fonduri publice începând cu 1 ianuarie 2022, această măsură fiind vitală atât pentru angajaţi, cât şi pentru economia naţională. Din păcate, deşi nu există nicio problemă din punct de vedere al Ministerului Finanţelor şi al Ministerului Muncii, procedura nu este încă implementată! Sumele aferente voucherelor de vacanţă ar fi trebuit încărcate pe cardurile angajaţilor până la ora actuală, însă acest lucru nu s-a întâmplat”, susţin reprezentanţii ANAT.

Aceştia spun că în această perioadă se derulează campania de „Înscrieri timpurii” pentru litoralul românesc, prelungită până la 31 martie, iar orice zi care trece reprezintă un dezavantaj atât pentru angajaţi, care nu mai pot beneficia de ofertele speciale din această perioadă şi ar fi dorit să achiziţioneze pachete turistice cu vouchere de vacanţă, cât şi pentru agenţii de turism şi hotelieri.

„Voucherele de vacanţă au avut impact deosebit de favorabil la implementare şi dezastruos la renunţare, în 2021. Am fost entuziaşti la reluarea programului, cu garanţia derulării pe mai mulţi ani. Iar acum avem cadrul legal, avem bugete alocate dar ne împiedicăm în birocraţie. Şi cei care suferă sunt tot angajaţii, care nu pot profita acum de ofertele variate şi de reducerile de early booking, la care nu vor mai avea acces peste două-trei luni. Cei mai mulţi români îşi planifică vacanţele acum, nu peste două-trei luni”, subliniază Dumitru Luca, preşedintele ANAT.

Asociaţia observă o nesincronizare între Ministerul Finanţelor şi Ministerul Muncii, nicio instituţie neasumându-şi întârzierea implementării voucherelor de vacanţă şi solicită acordarea de urgenţă a acestor mari beneficii pentru angajaţi şi pentru turismul românesc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici