Andronescu despre erorile din manuale: Nu mă întrebaţi pe mine de greşelile altora

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Constanţa, că metodologia de redactare a manualelor şcolare a fost schimbată după greşelile apărute în manuale, precizând că aceste greşeli au fost „neatenţii”.

406 afișări
Imaginea articolului Andronescu despre erorile din manuale: Nu mă întrebaţi pe mine de greşelile altora

Andronescu despre greşelile din manuale: Nu mă întrebaţi pe mine de greşelile altora

„Vreau să vă spun că în acest an, poate aţi şi văzut pe site-ul nostru, am rescris metodologia pentru manuale, am deschis competiţia pentru manuale pentru că interesul nostru este să avem manuale corecte, manuale de calitate. Şi dacă o să vă uitaţi în metodologie o să vedeţi că anul acesta saltul spre calitatea manualelor este absolut imens”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Ea a precizat că nu va fi selectat niciun manual care va obţine mai puţin de 95 din cele 100 de puncte posibile, responsabilitatea autorilor fiind „foarte mare”.

„Se punctează cu 100 de puncte calitatea manualelor şi niciun manual nu este selectat dacă obţine mai puţin de 95 de puncte din 100. Ceea ce, după opinia mea, este, să spunem, un criteriu care să ne asigure că vom avea manuale de calitate. Este o responsabilitate foarte mare şi a celor care fac evaluarea manualelor, pentru că cel care evaluează îşi asumă o responsabilitate”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Întrebată cine va plăti greşelile din manuale, criticate dur, Ecaterina Andronescu a considerat că ar trebui să fie întrebaţi cei care au greşit, precizând că acestea au fost „neatenţii”.

„Nu mă întrebaţi pe mine de greşelile altora! Să-i întrebaţi pe cei care greşesc. Şi, mai ales, să îi punem să îşi corecteze greşelile. (…) Nu trebuie să fii specialist în geografie ca să vezi că la Turnu Severin ai pus Turnu Măgurele… Autorul de manuale a pus Turnu Măgurele. Eu cred că au fost şi neatenţii”, a afirmat ministrul.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a participat, vineri, la ceremonialul de dezvelire a unei plăci aniversare de 100 de ani a Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici