Angajaţii Automobile Dacia vor primi încă 300 de lei, în două tranşe

Angajaţii companiei Automobile Dacia vor beneficia, în 2010, de o majorare salarială de 300 de lei, în două tranşe, în urma negocierilor dintre patronat şi sindicate, care s-au încheiat, miercuri, cu un acord între cele două părţi.

16 afișări
Imaginea articolului Angajaţii Automobile Dacia vor primi încă 300 de lei, în două tranşe

Angajaţii Automobile Dacia vor primi încă 300 de lei, în două tranşe (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

Potrivit vicepreşedintelui Sindicatului Dacia, Ion Iordache, începând cu data de 1 ianuarie 2010 toţi salariaţii de la Dacia vor beneficia de o creştere salarială de 220 de lei, în sumă fixă, iar începând cu 1 aprilie de o creştere salarială de 80 de lei.

"Este un acord scris, între noi şi patronat, deci negocierile din cadrul noului contract colectiv de muncă pentru 2010 pe capitolul creştere salarială s-au încheiat astăzi (n.r. - miercuri). Am obţinut o creştere salarială de 300 de lei în sumă fixă pentru fiecare salariat, în două tranşe, 220 de lei de la începutul anului şi 80 de lei de la 1 aprilie, astfel că la începutul lunii aprilie salariul minim pentru un muncitor calificat de la Dacia va fi de 1.650 lei, salariu de bază fără sporuri", a declarat Ion Iordache.

Revendicarea iniţială a sindicatului a vizat acordarea, începând cu 1 ianuarie 2010, a 520 de lei în sumă fixă, pentru toţi salariaţii, dată o dată, iar patronatul a oferit, în primă fază, 170 de lei în trei tranşe, din ianuarie, aprilie şi septembrie, ofertă ce a nemulţumit sindicatul, care a declanşat conflictul de interese, în conformitate cu legea conflictelor de muncă.

Iordache a mai precizat că negocierile pentru contractul colectiv de muncă pe anul 2010 continuă pentru a se ajunge la acorduri pe alte teme decât creşterea salarială, una dintre ele fiind activitatea de protecţie a muncii.

Joia trecută, conducerea Automobile Dacia propusese angajaţilor, la o nouă rundă de negocieri, o majorare salarială de 200 de lei, ofertă refuzată de sindicatul uzinei.

Liderul sindical consideră că majorarea salarială se justifică date fiind rezultatele obţinute de uzina Dacia în 2009 şi a previziunilor economice favorabile pentru acest an.

Automobile Dacia, parte a grupului francez Renault, a avut anul trecut un profit de 230,28 milioane lei, în creştere cu 3,7% faţă de 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici