Angajaţii de la metrou, în grevă generală de marţi, până la ora 16.00

Angajaţii de la Metrorex au oprit lucrul, marţi dimineaţă, la ora 4.00, până la ora 16.00, cerând o majorare salarială de 20 la sută şi nemulţumiţi de lipsa unei oferte din partea administraţiei.

20 afișări
Imaginea articolului Angajaţii de la metrou, în grevă generală de marţi, până la ora 16.00

Angajaţii de la metrou, în grevă generală de marţi, până la ora 16.00 (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Sindicaliştii au intrat în grevă la ora 4.00. Pentru că legea obligă sindicaliştii să asigure o treime din activitate pe durata grevei generale, membrii Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM) au decis să oprească total lucrul doar între orele 4.00 şi 16.00, urmând ca în restul zilei să lucreze la parametri normali.

În fiecare staţie de metrou, pe uşile închise, au fost lipite anunţuri cu privire la greva generală, jandarmi aflându-se la intrările de la metrou pentru a preveni eventuale incidente.

Ca urmare a grevei de la metrou, regia bucureşteană de transport a Capitalei a anunţat că introduce în traseu alte aproximativ 200 de mijloace de transport pe 47 de linii, însemnând suplimentarea numărului de mijloace de transport cu 12 procente, încercând astfel să compenseze nefuncţionarea metroului.

RATB a precizat că vehiculele, care în mod obişnuit erau scoase pe traseu în orele de vârf ale unei zile normale de lucru, vor circula continuu, începând cu ora 05.30 şi până la ora 17.00.

Sindicaliştii din cadrul regiei Metrorex au declanşat greva generală, cerând o majorare salarială de 20 la sută, iar administraţia nu a oferit nimic în plus la salarii. "Am ajuns la grevă generală pentru că refuză să ne mărească salariile, având în vedere că productivitatea a crescut cu peste 30 la sută în 2009", afirmă Ioan Rădoi, liderul sindicatelor de la metrou, fost senator PSD, actual membru al social-democraţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici