ANM a emis o avertizare de caniculă valabilă până duminică

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de caniculă, valabilă pentru trei zile, în sudul şi sud-estul ţării, temperaturile urmând să ajungă până la 37 grade.

2258 afișări
Imaginea articolului ANM a emis o avertizare de caniculă valabilă până duminică

ANM a emis o avertizare de caniculă valabilă până duminică (Imagine: Cristian Munteanu/ Mediafax Foto)

Avertizarea a intrat în vigoare vineri, fiind valabilă până duminică.

"În intervalul menţionat, vremea va deveni caniculară în sudul şi sud-estul ţării. În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei şi Dobrogei şi în sudul Moldovei, în orele amiezilor, se vor înregistra local temperaturi maxime de 35, 36 de grade, izolat 37 de grade în Lunca Dunării. Disconfortul termic va fi accentuat îndeosebi în zonele de câmpie (cu precădere în Câmpia Română), iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi, posibil, va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi", anunţă ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici