Video Primăria Capitalei vrea să transforme curţile şcolilor în spaţii de sport după încheierea cursurilor - VIDEO

Primarul General al Bucureştiului, Gabriela Firea, a anunţat joi că va demara un program pilot prin care curţile şcolilor şi liceelor din Capitală să fie disponibile, după încheierea cursurilor, celor care doresc să se recreeze şi să practice diverse sporturi.

1001 afișări

,,În perioada următoare, Primăria Generală a Capitalei, împreună cu primăriile de sectoare şi Ministerul Educaţiei, va începe un program pilot, dar pe care dorim să îl extindem în toate şcolile şi liceele din Capitală, prin care curtea şcolii să nu mai fie un spaţiu închis, ci să fie un spaţiu deschis pentru recreere, pentru mişcare în aer liber, pentru practicarea sporturilor”, a declarat Gabriela Firea.

Edilul a mai adăugat că municipalitate şi primăriile de sector vor trebui să facă o serie de investiţii pentru renovarea terenurilor de sport, fiindcă acestea pun în pericol sănătatea celor care le utilizează.

,,E nevoie şi de o mică investiţie, şi mă refer la faptul că unele curţi de şcoli sau licee au diferite imperfecţiuni care în acest moment ar putea să cauzeze celor care practică sportul, pentru că sunt gropi, sunt pietre, nu sunt amenajate, dar printr-un efort comun putem să amenajăm aceste curţi de şcoli sau licee”, a explicat Gabriela Firea.

De altfel, edilul a avut o întâlnire în acest sens cu cei şase primari de sector din Bucureşti în urma căreia a stabilit un acord de parteneriat prin care curţile unităţilor de învăţământ să fie modernizate şi dotate cu tot ceea ce este necesar practicării sporturilor.

Municipalitatea nu a anunţat încă în ce condiţii vor putea tinerii să intre în curţile şcolilor după încheierea programului şi nici dacă accesul va fi permis oricărei persoane sau doar celor care învaţă la acea instituţie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici