Finanţarea consumului de fructe în şcoli continuă în anul şcolar 2016-2017

Elevii din învăţământul primar şi gimnazial vor beneficia şi în anul şcolar 2016-2017 de programul ''Fructe în şcoli'', finanţat din fonduri europene şi naţionale, potrivit unei hotărâri adoptate miercuri de Executiv, valoarea totală pentru anul şcolar viitor fiind de circa 66 de milioane de lei.

582 afișări
Imaginea articolului Finanţarea consumului de fructe în şcoli continuă în anul şcolar 2016-2017

Finanţarea consumului de fructe în şcoli continuă în anul şcolar 2016-2017 (Imagine: Thomas Dan/ Arhiva Mediafax Foto)

''Programul va fi implementat de Ministerul Agriculturii, prin APIA, alături de consiliile judeţene. Astfel, în anul şcolar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere pentru o perioadă de 88 de zile de şcolarizare. Conform datelor communicate de Ministerul Educaţiei beneficiază de această facilitate 1.760.000 de elevi din clasele pregătitoare şi I-VIII din învăţământul public şi privat autorizat şi acredicat. Guvernul analizează şi extinderea programului pentru preşcolari'', a declarat Liviu Iolu.

În anul şcolar 2016-2017 vor fi acordate gratuit mere, în limita aceleaşi valori de 0,37 lei/elev.

El a mai spus că programul va fi finanţat din fonduri europene şi naţionale. Astfel, bugetul total al programului este de aproximativ 66 milioane lei, din care 31,6 milioane lei provenite din fonduri UE şi 34,4 milioane lei reprezintă co-finanţare publică şi cheltuieli, altele decât cele eligibile.

Hotărârea mai stabileşte şi unele măsuri adiacente distribuţiei de mere, care susţin încurajarea alimentaţiei sănătoase pentru elevi, precum organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii, târguri sau alte evenimente şi/sau activităţi similare, organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe şi/sau legume, inclusiv degustarea de fructe sau legume, cu acordarea de premii, precum şi organizarea de activităţi de grădinărit la nivelul şcolii, organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe şi legume sau activităţilor educative practice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici