Video Ansambluri din nouă ţări participă la Festivalul Internaţional de Folclor "Nunta Zamfirei" din Bistriţa - VIDEO

Ansambluri din nouă ţări participă la cel mai mare festival internaţional de folclor din Transilvania, "Nunta Zamfirei", ajuns la a 21-a ediţie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

533 afișări

Municipiul Bistriţa găzduieşte, până pe 31 iulie, a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor "Nunta Zamfirei", eveniment la care participă artişti din nouă ţări.

Festivalul "Nunta Zamfirei' este unul dintre festivalurile de renume de folclor din întreaga lume, care îşi propune să perpetueze şi să promoveze tradiţiile, dansurile populare tradiţionale şi costumele specifice popoarelor din întreaga lume, la Bistriţa fiind prezenţi peste 200 de dansatori.

"La ediţia din acest an, participă ansambluri folclorice din Argentina, Turcia, Serbia, Insulele Canare, Israel, Bulgaria, Italia, Rusia, dar şi ansambluri folclorice profesioniste din România. Acestea vor susţine animaţii în diferite puncte ale oraşului", a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Centrului Municipal de Cultură George Coşbuc Bistriţa, Dorel Cosma.

Încă de vineri dimineaţa, ansamblurile folclorice din întreaga lume şi-au făcut apariţia pe străzile Bistriţei unde au susţinut momente de dans şi cântece tradiţionale, specifice zonelor de unde provin.

A 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor ”Nunta Zamfirei” este organizată de Primăria Municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal ”George Coşbuc” şi Uniunea Mondială de Folclor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici