ANSVSA: Cadavrele găinilor din curtea ACL, distruse după necropsie, cele vii vor fi sacrificate

Cadavrele celor 58 de găini găsite moarte în curtea sediului ACL de reprezentanţii ANSVSA vor fi distruse, după efectuarea unei necropsii pentru determinarea cauzei morţii, în timp ce cele 28 de găini vii vor fi sacrificate, fără a putea fi însă consumate, deoarece nu li se cunoaşte provenienţa.

964 afișări
Imaginea articolului ANSVSA: Cadavrele găinilor din curtea ACL, distruse după necropsie, cele vii vor fi sacrificate

ANSVSA: Cadavrele găinilor din curtea ACL, distruse după necropsie, cele vii vor fi sacrificate (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au declarat pentru MEDIAFAX că angajaţii instituţiei au ridicat din curtea ACL 58 de găini moarte şi 28 de găini vii.

Cadavrele vor fi incinerate de autoritate, după efectuarea unei necropsii, la Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, pentru determinarea cauzei morţii animalelor.

Totodată, găinile vii vor fi sacrificate şi cadavrele lor distruse de asemenea, pentru că, în lipsa trasabilităţii, ele nu pot fi consumate.

Mai multe găini, unele dintre ele moarte, au fost găsite, marţi, în curtea sediului ACL din Şoseaua Kiseleff, unde au fost aruncate în saci, păsările având la gât bileţele pe care scrie: "Eu sunt Iohannis","Mi-e frică de dezbatere".

Un reprezentant al ACL s-a prezentat la Secţia 2 Poliţie, unde a reclamat faptul că în curtea organizaţiei politice au fost aruncaţi mai mulţi saci cu găini şi a solicitat ca autorităţile să ia "măsurile legale în vederea identificării persoanelor care au comis fapta".

Mai mulţi reprezentanţi ai ANSVSA, echipaţi cu combinezoane albe, mănuşi şi ciorapi din plastic, au venit la sediul ACL, unde au strâns găinile împrăştiate prin curte şi le-au pus în saci şi containere.

Incidentul a avut loc cu puţin timp înainte de sosirea la sediul ACL a preşedintelui PPE, Joseph Daul, care urma să aibă o întâlnire cu Klaus Iohannis, Vasile Blaga şi Anca Boagiu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, referitor la acest incident, că au fost sesizate Poliţia şi ANSVA, arătând că este o campanie care îi provoacă scârbă, iar PSD este “un partid al găinarilor”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici