Antal: În Covasna nu va fi prefect maghiar, dar UDMR cere schimbarea celui actual

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, afirmă că în Covasna nu va fi numit un prefect maghiar, dar că filiala Uniunii solicită schimbarea din funcţie a actualului prefect, Dumitru Marinescu, şi cere PSD numirea unei persoane care "nu a jignit comunitatea maghiară".

212 afișări
Imaginea articolului Antal: În Covasna nu va fi prefect maghiar, dar UDMR cere schimbarea celui actual

Antal Arpad (Imagine: Vargyasi Levente/ Mediafax Foto)

"Cerem schimbarea prefectului Marinescu, pentru că nu putem lucra în echipă cu cineva care a făcut ceva ce nu au făcut alţi prefecţi în România. Aceasta este un semnal foarte clar că dacă vrem să mergem înainte, atunci nu se poate ca în judeţul Covasna să avem 20 de procese în legătură cu steagurile unităţilor administrativ-teritoriale, iar în Braşov să nu existe niciunul în condiţii similare", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, liderul UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad.

Antal consideră că prefectul de Covasna a făcut "abuz de drept" din acest punct de vedere, iar dacă s-ar fi procedat identic în toate judeţele ţării, atunci, probabil, nu ar cere schimbarea din funcţie a lui Dumitru Marinescu.

"Numirea prefectului va fi responsabilitatea PSD şi a guvernului. Nu ne interesează persoana lui, dar evident vreau o persoană care nu a jignit comunitatea maghiară", a afirmat Antal.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a precizat că pe el nu-l interesează persoana prefectului, ci legislaţia.

"Vreau să modificăm legislaţia în aşa fel încât să nu mai dăm posibilitatea unui prefect de rea-credinţă să ia nişte decizii într-un fel în Covasna, şi în alt fel să fie în Braşov", a afirmat Antal Arpad.

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe a mai spus că, în urma negocierilor purtate de UDMR cu PSD pentru intrarea la guvernare, s-a stabilit că în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, ar urma să fie un singur prefect din partea Uniunii, şi anume în judeţul Mureş, acesta nefiind încă numit în funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici