Antonescu: Copilul meu e la şcoală de stat. Protestez faţă de culpabilizarea celor la şcoli private

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că propriul copil se află la o şcoală de stat, în ciclul gimnazial, însă protestează faţă de "culpabilizarea" celor care au copii la şcoli private deoarece, atâta vreme cât această posibilitate este legiferată, este vorba de "opţiuni egal legitime".

498 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Copilul meu e la şcoală de stat. Protestez faţă de culpabilizarea celor la şcoli private

Antonescu: Copilul meu e la şcoală de stat. Protestez faţă de culpabilizarea celor la şcoli private (Imagine: Shutterstock)

Antonescu a fost întrebat dacă ar opta pentru o şcoală privată în cazul copilului său.

"Copilul meu este la o şcoală publică, este în clasa a VI-a şi până la finalul ciclului gimnazial cu siguranţă va rămâne într-o şcoală publică. Nu ştiu ce se va întâmpla mai departe. Dar faptul că este la o şcoală publică nu-i vreun merit. Este o opţiune care are foarte multe elemente în care nu intru eu acum în discuţie.

Eu protestez de principiu faţă de culpabilizarea cuiva pentru că are copilul la o şcoală privată. Deci, domnilor, dacă în această ţară s-a legiferat existenţa învăţământului public şi a învăţământului privat, mie mi se pare că indiferent ce opţiune fac cetăţenii acestei ţări, de la preşedintele şi primul-ministru al României şi până la fiecare cetăţean, sunt opţiuni egal legitime. Nu văd cum cineva poate fi acuzat pentru că are copilul la o şcoală privată", a susţinut liderul PNL.

De asemenea, Victor Ponta a afirmat că fiul său este la o şcoală privată de patru ani şi nu din momentul în care a preluat funcţia de premier, în momentul în care a fost întrebat de ce a optat pentru o şcoală privată.

"E de patru ani acolo, eram deputat de Gorj, vrei să-l mut din şcoală?", a continuat premierul, întrebând un jurnalist dacă în locul său şi-ar da demisia din funcţie pentru acest lucru.

Duminică, premierul Victor Ponta a declarat că fiul său urmează cursurile unei şcoli private din "considerente logistice", fiind mai aproape de casă, şi susţine că în zonele urbane şi în Bucureşti nu sunt diferenţe foarte mari între o şcoală privată şi una publică, ci doar între zona urbană şi cea rurală.

"Alegerea şcolii este o opţiune a părinţilor, iar ideea nu este de a face diferenţiere şi de a spune că şcoala privată e mai bună, iar cea publică mai rea, ci mai degrabă de a încerca să faci un tip de concurenţă pozitivă, în aşa fel încât să ridici nivelul şi la o şcoală publică, şi la una privată", a spus Ponta, la postul Digi 24.

Ponta consideră că, din punct de vedere al taxei de şcolarizare percepute la unitatea la care învaţă fiul său, de circa 7.000 euro, şcoala aceasta nu este "una de top".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici