Antonescu: Greva de la Metrorex - o rafuială între Băsescu şi Geoană

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că greva de la Metrorex ţine de răfuiala dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană şi a precizat că, din cauza protestului, liberalii au anulat un miting la care ar fi trebuit să participe în jur de 30.000 de susţinători.

41 afișări
Imaginea articolului Antonescu: Greva de la Metrorex - o rafuială între Băsescu şi Geoană

Antonescu: Greva de la Metrorex - o rafuială între Băsescu şi Geoană (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"În legătură cu situaţia de la metrou, cred că e foarte clar că avem de-a face cu o situaţie legată de campania electorală. Se vede cu ochiul liber cum şi în această privinţă cei doi candidaţi, Traian Băsescu, Mirce Geoană, partidele lor se răfuiesc într-o luptă surdă pe spinarea cetăţenilor Capitalei şi le cer să înceteze acest lucru", a afirmat Antonescu, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că, din cauza acestui eveniment, liberalii au trebuit să anuleze mitingul programat pentru joi, în Capitală.

"Noi aveam programat pentru joi, 19 noiembrie, cu toate aprobările deja obţinute, un miting electoral în Capitală, la care îşi anunţaseră participarea, din estimările noastre, circa 30.000 de oameni, pe care am decis să-l anulăm pentru a nu îngreuna şi mai tare situaţia bucureştenilor care sunt foarte afectaţi de această grevă de la metrou", a precizat liderul PNL.

La rândul său, secretarul general al PNL, Radu Stroe, a menţionat că liberalii au considerat că mitingul este "o acţiune dificil de organizat joi".

"Chiar dacă am trece peste aceste dificultăţi, ar fi absolut neomeneşte dacă greva va continua să mai aducem şi noi 30.000 de oameni, să încercăm să folosim autocare, să blocăm şi mai mult circulaţia în Bucureşti, care şi aşa este dezastruoasă. Prin urmare, vom comunica astăzi organismelor abilitate - primăria, poliţia, jandarmii - renunţarea la această acţiune, pentru că efectiv nebun trebuie să fii azi în Bucureşti să mai organizezi un astfel de miting, chiar dacă asta ar putea să ne coste nişte voturi", a apreciat Crin Antonescu.

În plus, liderul PNL a adăugat că este mai important ca formaţiunea liberală "să-i lase pe bucureşteni, şi-aşa vai de capul lor în circulaţia asta, să se descurce cum pot".

"Cât priveşte greva de la metrou, este o crimă ce se întâmplă acolo cu domnul Rădoi, după cum este şi o mare greşeală a domnului Berceanu. Într-o asemenea situaţie, în această campanie electorală, ei au împins lupta electorală până la batjocorirea a peste un milion şi jumătate de bucureşteni. Trag nădejde că bucureştenii vor privi cu atenţie aceste manopere frauduloase atât ale PSD, cât şi ale PDL", a mai spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu i-a acuzat, marţi, pe liderii sindicali de la Metrorex de nesimţire şi a afirmat că greva declanşată este iresponsabilă, exprimându-şi speranţa că instanţa va suspenda protestul cel târziu miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici