Aproximativ 1.400 de angajate din Poliţia Capitalei, chestionate despre eventuale hărţuiri

Echipele de psihologi şi sociologi din Poliţia Română vor chestiona aproximativ 1.400 de angajate din Poliţia Capitalei, în legătură cu eventuale discriminări sau hărţuiri sexuale la locul de muncă, potrivit unor surse din Poliţie.

546 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 1.400 de angajate din Poliţia Capitalei, chestionate despre eventuale hărţuiri

Aproximativ 1.400 de angajate din Poliţia Capitalei, chestionate despre eventuale hărţuiri (Imagine: Marcella Dragan / MediafaxFoto)

Specialiştii Poliţiei Române au venit, marţi, la sediul Poliţiei Capitalei pentru chestionarea angajatelor, au precizat sursele citate.

În cursul zilei de marţi vor avea loc activităţi de organizare, în condiţiile în care, în cadrul Poliţiei Capitalei lucrează aproximativ 1.400 de femei. Pentru început, spun sursele citate, se va stabili locul în care psihologii şi sociologii vor sta de vorbă cu poliţistele pentru completarea chestionarelor şi ordinea în care acestea se vor prezenta.

Tot pentru marţi sunt programate verificări şi la IPJ Arad şi Harghita, au mai spus sursele citate.

La IPJ Ilfov, specialiştii Poliţiei Române au încheiat verificările, interviurile, care au început vineri, având loc într-un birou de la sediul Inspectoratului de Poliţie.

Toate femeile care lucrează în Poliţie vor fi chestionate de psihologi şi sociologi de la Poliţia Română şi vor completa un chestionar elaborat de specialişti, în care vor răspunde la întrebări legate de eventuale acte de hărţuire ori discriminare pe criterii sexuale, au anunţat, joi, oficiali ai Poliţiei Române.

Chestorul Viorel Vasile, adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), declara, joi, într-o conferinţă de presă, că echipele, formate din specialişti în resurse umane, control intern, psihologi şi sociologi, verifică în ce condiţii îşi desfăşoară munca angajatele instituţiei.

"S-a constituit şi un ghid de interviu, eleborat de specialiştii noştri, care urmăreşte avantajele şi dezavantajele femeii care lucrează în Poliţie şi eventualele tendinţe de discriminare ale acesteia la locul de muncă", spunea chestorul Vasile.

Adjunctul şefului IGPR mai afirma că se vor purta discuţii cu absolut toate angajatele, după care se va face un raport.

Potrivit lui Viorel Vasile, în Poliţia Română lucrează 8.809 femei, dintre care 2.211 sunt ofiţeri, iar 133 au funcţii de conducere. În acelaşi timp, 4.908 au gradul de agent, opt dintre acestea având funcţii de conducere, iar 1.690 sunt personal civil.

Verificările vin în urma scandalului declanşat în seara de 26 decembrie 2012, când poliţista Melania Renghea de la Poliţia Balş şi fostul său superior Gheorghe Barbu au ajuns la spital după ce femeia, care susţine că poliţistul ar fi violat-o, l-a înjunghiat pe acesta de mai multe ori în abdomen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici