Aproximativ 20.000 de consumatori din 118 localităţi din judeţul Buzău, fără energie electrică

Un număr de 118 localităţi din judeţul Buzău sunt nealimentate cu energie electrică de aproape 12 ore, aproximativ 20.000 de consumatori fiind afectaţi de avariile generate de viscol şi de gheaţa depusă pe firele de tensiune.

273 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 20.000 de consumatori din 118 localităţi din judeţul Buzău, fără energie electrică

Aproximativ 20.000 de consumatori din 118 localităţi din judeţul Buzău, fără energie electrică (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Paul Beganu, avariile la reţelele de tensiune au început să apară duminică dimineaţă, când erau 117 localităţi nealimentate, ulterior numărul lor crescând la 127.

Între timp, echipele de la Electrica au început să rezolve din avarii, astfel că la ora transmiterii acestei ştiri 118 localităţi din sudul judeţului Buzău sunt fără curent electric, fiind afectaţi aproximativ 20.000 de consumatori.

Conform lui Beganu, 20 de echipe de la Electrica lucrează de duminică dimineaţă pentru remedierea defecţiunilor, directorul furnizorului de electricitate dând asigurări că se va lucra şi pe timpul nopţii astfel încât oamenii să beneficieze cît mai repede de energie electrică.

Prefectul de Buzău a adăugat că în noaptea de duminică spre luni toate drumurile naţionale din acest judeţ vor rămâne blocate, urmând ca luni să se încerce deblocarea şoselelor care fac legătura cu Bucureştiul.
Conform sursei citate, faptul că drumurile naţionale sunt închise nu înseamnă că Ambulanţa, pompierii ori Poliţia nu vor putea ajunge acolo unde va fi nevoie peste noapte, pe toate tronsoanele existând utilaje de deszăpezire pregătite să ajute autorităţile să se deplaseze la eventualele intervenţii.

Traficul pe reţeaua de drumuri naţionale din judeţele Galaţi, Brăila, Ialomiţa, Vrancea, Buzău şi Călăraşi a fost închis duminică, de la ora 18.00, în urma avertizării cod portocaliu de ninsori şi viscol.

Meteorologii au emis, duminică, un cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru Bucureşti şi 19 judeţe, unde până miercuri dimineaţă va ninge viscolit, viteza vântului va depăşi la rafală 70- 80 km/h, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri, alte 17 judeţe fiind avertizate cu cod galben.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici