Aproximativ 400 de funcţionari publici au pichetat sediul Guvernului

Aproximativ 400 de funcţionari publici s-au adunat, joi, în faţa sediului Guvernului, pentru a protesta faţă de reducerea cu aproximativ 45% a veniturilor, odată cu intrarea în vigoare a legii unice de salarizare şi faţă de ameninţarea cu disponibilizările.

12 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 400 de funcţionari publici au pichetat sediul Guvernului

Aproximativ 200 de funcţionari publici pichetează sediul Guvernului (Imagine din arhiva Mediafax Foto/Bogdan Maran)

La protestul care a durat două ore au participat funcţionari publici din consiliile locale şi judeţene din ţară.

O delegaţie a sindicaliştilor discută, la ora transmiterii acestei ştiri, la Guvern, cu oficiali ai ministerelor Muncii, Finanţelor, Justiţiei şi Administraţiei în legătură cu revendicările angajaţilor.

Funcţionarii ar putea renunţa la greva generală

Funcţionarii publici au susţinut că vor renunţa la greva generală anunţată pentru 5 mai dacă Guvernul chiar găseşte soluţii la probleme lor, nu doar îi cheamă la discuţii. Sindicaliştii au adăugat că Guvernul ar trebui sa acţioneze efectiv, nu doar să îi cheme la negocieri fără să le fie rezolvate problemele.

Oamenii sunt nemulţumiţi de reducerea cu aproximativ 45% a veniturilor, odată cu intrarea în vigoare a legii unice de salarizare şi de ameninţarea cu disponibilizările.

Protestele, organizate deoarece Guvernul nu şi-a respectat promisiunile

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA), Valer Suciu, a declarat, miercuri într-o conferinţă de presă, că Biroul Federal a hotărât în unanimitate organizarea pichetului de joi din faţa Guvernului şi declanşarea grevei generale în 5 mai, deoarece Guvernul nu a respectat promisiunile făcute în februarie atunci când sindicaliştii au suspendat protestele.

Valer Suciu a spus că motivele protestelor au rămas aceleaşi, respectiv diminuarea veniturilor şi ameninţarea cu pierderea locurilor de muncă.

"Guvernul încalcă legislaţia, nu respectă hotărârile judecătoreşti definitive, nu respectă actele specifice administraţiei publice locale, nu respecte acordurile şi contractele colective de muncă, iar acest lucru a dus la o diminuare a veniturilor cu 45% şi ne ameninţă şi cu disponibilizări", a arătat Suciu.

Liderul sindical a subliniat că, din 5 mai, activitatea din primării, consilii judeţene şi direcţiile subordonate acestor două instituţii va înceta în toată ţara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici