GALERIE FOTO Aproximativ 50 de persoane la două proteste în centrul Sibiului

Aproximativ 50 de persoane, părinţi şi copii, au participat, duminică, la două proteste antiguvernamentale, acestea venind în Piaţa Mare din Sibiu cu copiii, dar şi cu cărţi, deşi afară temperaturile sunt sub zero grade şi ninge, transmite corespondentul MEDIAFAX.

942 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO Aproximativ 50 de persoane la două proteste în centrul Sibiului

GALERIE FOTO Aproximativ 50 de persoane la două proteste în centrul Sibiului

"Protestul copiilor” s-a desfăşurat duminică, între orele 11 şi 13, când aproximativ 30 de copii, cu părinţii, au venit în Piaţa Mare, cu banderole cu mesajul "Rezist”.

În timp ce copiii s-au jucat cu baloanele sau au încercat să deseneze pe asfaltul ud, părinţii au stat de vorbă între el.

"Am venit cu fetiţa de 2 ani şi patru luni la fiecare protest. Am venit şi azi (duminică - n.r.) pentru ca fetiţa mea să socializeze cu alţi copii de vârsta ei, să se joace, dar şi să tragem un semnal de alarmă celor de la guvernare că ei ar trebui să facă în aşa fel încât viaţa acestor copii să fie mai uşoară. S-au dat mai mulţi bani pentru asistaţii sociali decât pentru învăţământ şi noi nu vrem să devenim o ţară de asistaţi sociali”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, unul dintre participanţi, dintre Mihai Olescu.

După ce protestul copiilor s-a încheiat, la ora 13 în Piaţa Mare a început protestul prin cultură, numit "Ora de lectură", acesta adunând circa 10 persoane.

Cei care au participat la această formă de protest spun că vor schimbarea modului de a face politică în România.

"Citesc o carte a lui Gary Kasparov, care se numeşte <De ce trebuie opriţi Vladimir Putin şi inamicii lumii libere>. De ce trebuie citită această carte mai ales acum? Pentru că nu vrem să se întâmple ce s-a întâmplat în România. În toată Europa există o mişcare pentru că lumea s-a săturat de acest mod de a face politică. Rezist până când cei de la guvernare vor înţelege. Vrem să fim respectaţi, să fim într-adevăr reprezentaţi în Parlament. Să reprezinte interesele poporului român şi nu doar interesele clasei politice”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Doina Grozav, participant.

În cursul serii, organizatorii manifestaţiilor antiguvernamentale spun că vor organiza un nou marş pe mai multe străzi şi bulevarde din Sibiu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici