Aquapark-ul şi Cimitirul Municipal dintr-un oraş au fost dotate cu maşini electrice „retro”. Cât au costat vehiculele | FOTO

Trei maşini electrice au fost achiziţionate din Ungaria, de Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea, două dintre ele fiind distribuite la Aquapark-ul Nymphaea şi una la Cimitirul Municipal Rulikowski, scopul fiind acela de a reduce poluarea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2294 afișări
Imaginea articolului Aquapark-ul şi Cimitirul Municipal dintr-un oraş au fost dotate cu maşini electrice „retro”. Cât au costat vehiculele | FOTO

Aquapark-ul şi Cimitirul Municipal dintr-un oraş au fost dotate cu maşini electrice INEDITE

Potrivit unui comunicat al ADP Oradea transmis, miercuri, maşinile electrice vor fi folosite la transportul alimentelor şi al substanţelor chimice, respectiv pentru transportul persoanelor decedate.

”Din dorinţa de a contribui la reducerea poluării, de a fi în pas cu trendul european, dar mai ales de a eficientiza activitatea unităţilor din subordine, Administraţia Domeniului Public (ADP) Oradea a achiziţionat din Ungaria trei maşini electrice, două dintre ele fiind distribuite la Aquaparkul Nymphaea şi una la Cimitirul Municipal Rulikowski. Aquaparkul Nymphaea şi Cimitirul Municipal şi-au îmbunătăţit dotările prin achiziţionarea unor maşini speciale, care vor fi folosite la transportul alimentelor şi al substanţelor chimice, respectiv al decedaţilor”, se arată în documentul citat.

Directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, a declarat în comunicat că maşina electrică destinată Cimitirului Municipal a costat peste 15.000 de euro, fără TVA.

”Este vorba despre un autovehicul mortuar electric Clasic 2, cu platou, un automobil economic şi silenţios. Are un buton care permite reducerea vitezei la maximum 10 km pe oră, astfel încât cortegiul funerar să se poată deplasa la pas în urma ei. De asemenea, fiind foarte silenţios, nu va deranja nici slujba religioasă în timpul mersului”, a precizat Andrica.

Cele două maşini distribuite la Aquapark Nymphaea sunt de culoare albă, de tip golf, pentru două persoane şi au costat 9.400 euro fără TVA, fiecare. În spate sunt prevăzute cu o benă pentru transport de 1x1 metri, având o capacitate de 300 până la 400 de kilograme.

“Astfel de automobile erau necesare în Aquapark, una urmând a fi folosită pentru transportul alimentelor către punctele de alimentaţie, iar alta, pentru transportul substanţelor chimice necesare în activitatea de curăţenie”, a explicat directorul ADP Oradea.

Toate cele trei automobile electrice au o autonomie de 50-60 km, putând fi încărcate de la orice priză de 220 volţi. Maşinile vor fi înscrise şi în circulaţie, după care vor putea fi folosite chiar şi în oraş, exact ca şi maşinile obişnuite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici