Arad: Drum realizat cu zece milioane de lei, nefolosit pentru că nu are ieşire la un capăt

Un drum nou, realizat cu peste zece milioane de lei, pentru scoaterea traficului greu din Arad, nu poate fi folosit, la patru luni de la încheierea lucrărilor, pentru că nu are ieşire la un capăt, respectiv pe DN 7, unde ar trebui amenajat un sens giratoriu, dar terenurile sunt private.

12226 afișări
Imaginea articolului Arad: Drum realizat cu zece milioane de lei, nefolosit pentru că nu are ieşire la un capăt

Arad: Drum realizat cu zece milioane de lei, nefolosit pentru că nu are ieşire la un capăt (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primăria Arad a semnat cu o firmă locală, în august 2012, contractul pentru executarea lucrărilor de construire a unei legături rutiere de 1,3 kilometri între strada Câmpul Liniştii şi DN 7 (Centura de Nord-Vest), iar drumul trebuia dat în folosinţă în luna februarie 2014.

Proiectul a costat 10,3 milioane de lei, din care opt milioane reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar firma care a câştigat licitaţia, Sylc Con Trans, a reuşit să finalizeze lucrările în termenul contractat.

La aproape patru luni de la finalizarea lucrărilor, şoferii nu pot folosi drumul pentru că nu are ieşire pe DN 7.

Situaţia este cauzată de o schimbare de plan decisă de către responsabilii Primăriei, care au considerat că o intersecţie obişnuită între noul drum şi DN 7 ar periclita siguranţa rutieră, astfel că s-a hotărât să fie construit un sens giratoriu.

Primăria a constatat, însă, că o parte din terenul necesar pentru realizarea investiţiei este în proprietatea privată a trei persoane, astfel încât procedurile de licitare a lucrărilor nu au putut fi iniţiate, până la finalizarea demersurilor juridice.

"Au fost identificaţi trei proprietari, dar procedurile juridice au durat destul de mult. Suntem în fază finală cu acestea, iar în următoarea şedinţă a Consiliului Local cele trei parcele necesare vor fi primite sub formă de donaţie", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici.

Conform sursei citate, municipalitatea a ajuns la o înţelegere cu cei trei proprietari ai terenurilor, iar aceştia vor dona parcele cu suprafeţele de 250, 500 şi 1.526 de metri pătraţi, în total valorând 242.118 lei.

Reprezentanţii Primăriei spun însă că deschiderea circulaţiei pe noul drum va fi posibilă cu o întârziere de alte câteva luni, pentru că, după acceptarea donaţiilor, este nevoie de timp pentru organizarea licitaţiei şi execuţia lucrărilor.

Drumul a fost realizat de Primăria Arad cu scopul de a scoate traficul greu de pe o arteră importantă a oraşului - Calea Aurel Vlaicu - pe şoseaua de centură, care face parte din DN 7.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici