Armata, solicitată să intervină pentru căutarea unui tânăr dispărut luni. Militarii au găsit o mănuşă ce i-a aparţinut

Un detaşament de 21 de militari participă, începând de joi dimineaţă, la operaţiunea de căutare a tânărului dispărut luni seară, în timpul viscolului, în localitatea ieşeană Dagâţa, unde plecase să ajute un şofer rămas înzăpezit. În timpul operaţiunilor de căutare a fost găsită o mănuşă ce i-a aparţinut bărbatului.

542 afișări
Imaginea articolului Armata, solicitată să intervină pentru căutarea unui tânăr dispărut luni. Militarii au găsit o mănuşă ce i-a aparţinut

Armata, solicitată să intervină pentru căutarea unui tânăr dispărut luni, în timpul viscolului (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, joi dimineaţă, de MApN, un detaşament de 21 de militari din Brigada 15 Mecanizatã "Podu Înalt" din Iaşi acţionează, joi, începând cu ora 6.30, cu un camion cu tracţiune integrală, în localitatea Dagâţa, judeţul Iaşi, într-o misiune de căutare a tânărului dispărut în zonă.

Intervenţia a fost solicitată de către conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Un tânăr de 25 de ani din judeţul Iaşi este dat dispărut de luni seară, după ce, împreună cu alte două persoane, a mers să ajute un şofer rămas înzăpezit în localitatea Dagâţa.

Începând de luni seară, tânărul este căutat de autorităţi, la intervenţie participând 20 de lucrători ai ISU Iaşi, cu o autospecială, 13 jandarmi şi 11 poliţişti.

Mănuşă a tânărului dispărut luni, găsită de echipele de căutare

O mănuşă a tânărului dat dispărut luni seară în localitatea ieşeană Dagâţa, în timp ce plecase cu alţi doi bărbaţi pentru a ajuta un şofer rămas înzăpezit a fost găsită, joi, în timpul operaţiunilor de căutare, la acţiune participând peste 60 de persoane.

Acţiunile de căutare a tânărului dispărut în urmă cu trei zile continuă şi joi, fiind adus şi un câine de urmă al Poliţiei Iaşi.

Joi la prânz, a fost găsită o mănuşă aparţinând tânărului, la câteva sute de metri distanţă de locul în care a fost semnalată dispariţia acestuia.

"Sunt peste 60 de oameni care participă la căutări, respectiv poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi militari. Este folosit inclusiv un câine de urmă. Până în acest moment, tânărul nu a fost găsit", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX, Anca Vâjiac, purtătorul de cuvânt al Poliţiei judeţului Iaşi.

Reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi susţin că în cazul în care tânărul a căzut în zăpadă, şansele ca acesta să mai fie găsit în viaţă sunt minime.

Pe de altă parte, joi la prânz, trei drumuri judeţene din Iaşi erau în continuare blocate, din cauza viscolului din ultimele zile.

Este vorba despre DJ282 Şipote - Ergoterapie, DJ282B Bivolari - Traian - Spineni şi DJ244F Bohotin - Grozeşti.

Pe alte drumuri judeţene se circulă cu dificultate, iar mai multe tronsoane sunt impracticabile.

"Se lucrează pe mai multe tronsoane de drum judeţean, probleme ceva mai mari fiind pe DJ281D Coarnele Caprei - Belceşti şi în zona Heleşteni. În limita numărului de utilaje, se va lucra şi la lărgirea benzilor de circulaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Iaşi, Marius Pârciu.

Un tânăr de 25 de ani din judeţul Iaşi este dat dispărut de luni seară, după ce, împreună cu alte două persoane, a mers să ajute un şofer rămas înzăpezit în localitatea Dagâţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici