ASPA: 2.000 de câini, eutanasiaţi până acum. Alţi 2.000, în cele trei adăposturi

Două mii de câini fără stăpân au fost eutanasiaţi, din 17 februarie, în Capitală, iar alţi aproximativ 2.000 se află în adăposturi, precizează reprezentanţii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

344 afișări
Imaginea articolului ASPA: 2.000 de câini, eutanasiaţi până acum. Alţi 2.000, în cele trei adăposturi

ASPA: 2.000 de câini, eutanasiaţi până acum. Alţi 2.000, în cele trei adăposturi (Imagine: Horatiu Gheorghe/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, începând din septembrie 2013, de pe străzile Capitalei au fost adunaţi peste 10.000 de câini fără stăpân, dintre care peste 6.000 au fost adoptaţi de persoane fizice şi ONG-uri.

ASPA a mai precizat că lucrează cu 15 echipe pentru capturarea animalelor şi primeşte, în medie, 800 de sesizări pe lună, toţi câinii reclamaţi fiind ridicaţi.

În prezent, în cele trei adăposturi - Mihăileşti, Theodor Pallady şi cel din Bragadiru - se află aproximativ 2.000 de câini.

În 20 februarie, coordonatorul de proiect al ASPA, Răzvan Băncescu a anunţat că 187 de câini fără stăpân care se aflau de peste 100 de zile în adăposturile municipalităţii au fost eutanasiaţi în trei zile.

Băncescu a mai precizat atunci că eutanasierea câinilor fără stăpân este făcută de o parte din cabinetele veterinare care au contract cu Primăria Capitalei pentru sterilizarea acestor animale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici