ASSMB: Spitalul Gomoiu va avea o secţie de diabet, dedicată copiilor / "Vom amenaja şi un spaţiu foarte generos în Bucureşti, care va fi primul centru dedicat diabetului din România"

La Spitalul Gomoiu va fi amenajată o secţie specială pentru copiii diabetici, urmând să fie construit şi un centru de excelenţă pentru tratarea acestei afecţiuni, a declarat, marţi, directorul medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Turkes Ablachim.

310 afișări
Imaginea articolului ASSMB: Spitalul Gomoiu va avea o secţie de diabet, dedicată copiilor / "Vom amenaja şi un spaţiu foarte generos în Bucureşti, care va fi primul centru dedicat diabetului din România"

ASSMB: Spitalul Gomoiu va avea o secţie de diabet, dedicată copiilor / "Vom amenaja şi un spaţiu foarte generos în Bucureşti, care va fi primul centru dedicat diabetului din România"

„Intenţionăm să introducem în structura organizatorică a noului Spital Gomoiu un compartiment dedicat copiilor cu diabet zaharat şi cu complicaţii ale diabetului, care necesită spitalizare. De asemenea, pentru că serviciile de ambulatoriu din România şi din Bucureşti sunt insuficiente în raport cu cerinţele populaţiei, ne-am gândit să creăm un centru de excelenţă pentru tratamentul diabetului. Vom amenaja un spaţiu foarte generos în Bucureşti, care va fi primul centru dedicat diabetului din România. Acesta va fi un centru ambulatoriu în care se vor găsi toate specialităţile conexe care se referă la tratamentul complicaţiilor diabetului”, a declarat directorul medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Turkes Ablachim.

Turkes Ablachim a precizat că pe lângă cabinetele de diabet vor fi şi cabinete de cardiologie, nefrologie, neurologie, cabinete de nutriţie, cabinete de psihologie. Aici va funcţiona primul cabinet de pediatrie şi primul dedicat diabetului gestaţional.

„Anul acesta, cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, am obţinut patru ore de educaţie pentru sănătate în toate şcolile şi grădiniţele din Bucureşti. Începând cu acest an şcolar, cu sprijinul echipei de specialişti de la Spitalul Malaxa, vom organiza cursuri de instruire a medicilor şcolari pentru ca aceştia să poată oferi informaţii utile copiilor despre o alimentaţie sănătoasă, despre importanţa activităţii fizice şi despre menţinerea greutăţii normale. Sper ca în câţiva ani să avem nişte generaţii de tineri mult mai responsabili, care să conştientizeze riscurile la care se expun în ce priveşte sănătatea lor şi care vor putea să ia deciziile cele mai importante pentru sănătate lor”, a adăgat directorul medical al ASSMB.

Potrivit medicilor diabetologi, în România, există peste un milion şi jumătate de bolnavi de diabet, dar doar 800.000 dintre ei beneficiază de tratament prin Programul Naţional de Diabet al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici