Asteroidul Apophis se apropie de Pământ VIDEO

  • Asteroidul a fost descoperit în anul 2004 şi este monitorizat de oamenii de ştiinţă de la NASA.
  • Apophis va ajunge cel mai aproape de planeta noastră pe 13 aprilie 2029 şi va putea fi observat cu ochiul liber din anumite regiuni de pe glob.
19590 afișări
Imaginea articolului Asteroidul Apophis se apropie de Pământ VIDEO

Apophis

Asteroidul are un diametru de circa 370 de metri şi o densitate scăzută.
 
Specialiştii estimau că este un risc de 2% ca Apophis să lovească Pământul. Dar mica noastră sferă este în siguranţă, asteroidul având o înclinaţie orbitală mică (3,3 grade). 
 
Un risc potenţial îl are şi un alt asteroid care se va apropia de planeta noastră în anul 2036, dar NASA ne asigură că vom fi şi atunci în siguranţă. 
 
NASA a trimis sonda OSIRIS-APEX, care va „explora” marele asteroid în următorii ani, pentru a vedea ce traiectorie va avea pe viitor.  Se va apropia de Pământ şi în 2060, respectiv 2068. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici