Audierea martorilor în dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt cercetaţi Ponta şi Şova, va avea loc în şedinţă SECRETĂ. Ce a decis ÎCCJ

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis ca martorii din dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt inculpaţi, între alţii, Victor Ponta şi Dan Şova, să fie audiaţi în şedinţă secretă, pe motiv că declaraţiile anterioare ale martorilor din dosar au fost dezbătute în emisiuni televizate.

1125 afișări
Imaginea articolului Audierea martorilor în dosarul Turceni-Rovinari, în care sunt cercetaţi Ponta şi Şova, va avea loc în şedinţă SECRETĂ. Ce a decis ÎCCJ

Curtea Supremă a decis ca audierea martorilor în dosarul Turceni-Rovinari să aibă loc în şedinţă secretă/ Avocaţii lui Ponta şi Şova au fost de acord

Preşedintele completului de judecată în dosarul Turceni-Rovinari a propus, la termenul de vineri, audierea martorilor în şedinţă secretă, argumentând că declaraţiile făcute la termenele anterioare de martorii din dosar au fost relatate în presă şi dezbătute ulterior în emisiuni televizate.

Atât procurorii anticorupţie, cât şi avocaţii lui Victor Ponta şi Dan Şova au fost de acord cu propunerea preşedintelui de complet, astfel că audierea martorilor se desfăşoară cu uşile închise.

Fostul premier Victor Ponta este judecat, în dosarul Turceni Rovinari, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. Dan Şova este acuzat în acelaşi dosar de complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obţinut de la SCA "Şova şi Asociaţii" suma 181.439,98 de lei, pentru activităţi, care însă în realitate nu s-au efectuat. Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului său.

Procurorii i-au trimis în judecată şi pe Laurenţiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată, şi Laurenţiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici